Opuštajući se u udobnosti: TOP 10 najudobnijih sjedala

Opuštajući se u udobnosti: TOP 10 najudobnijih sjedala

Prilikom odabira stolice, glavni kriteriji smatraju se izgledom i, naravno, praktičnošću. Neudoban stolac uopće nije stolica, to je jednostavan komad namještaja koji će popuniti prazan prostor u kući. Nudimo pregled sjedala koja se po udobnosti ističu među ostalima.

Fotelja KRILO

Fotelja KRILO

Model WING ima klasičan, ali više stilski dizajn. Napunjen je elastičnom pjenom koja je u stanju zapamtiti oblik tijela i održavati ga. Materijal za izradu stolica razvila je NASA i koristi se uglavnom za proizvodnju stolica u svemirskim brodovima.

Ležaljka LC4

Ležaljka LC4

Ležaljka LC4 razvijena je 1928. godine. U to vrijeme model je bio poznat kao "opuštajuća mašina". Trenutačno ga proizvodi Cassina. Svaki je dio stolice potpisan i numeriran. Razvijeno je nekoliko opcija presvlaka: presvlaka od kravlje kože s crnim kožnim naslonom za glavu ili crna presvlaka s crnim, žutim ili čokoladnim naslonom za glavu i podlogom za noge. Cijena stolice je 4.500 eura.

Fotelja i otomanski Eames®

Fotelja i otomanski Eames®

Model marke Herman Miller prvi je put predstavljen 1956. godine i smatra se jednom od najljepših i najudobnijih fotelja koje su dizajneri ikada stvorili. Stolica je izrađena primjenom tehnologije savijenih šperploča. Košta 4.500 dolara.

Fotelja Zoe

Fotelja Zoe

Stolica i dodatak na nju u obliku otomana su tapecirani u tkanini ili mekoj koži. Tapaciranje je uklonjivo. Dizajn stolice se ne može nazvati složenim i originalnim, ali vrlo je zgodan. Fotelja će biti dobar dodatak spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi. Košta 3000 dolara.

Stolica kolijevka

stolica kolijevka

Stolicu u obliku kolijevke dizajnirali su Richard Clarkson, Grace Emmanual, Kalivia Russel, Eamon Moore, Brodie Cambell, Jeremy Brooker i Joya Boerrigter sa sveučilišta Victoria (Wellington). Izgleda vrlo ugodno, možete se opustiti i uspavati. Ovo je sjajna moderna alternativa tradicionalnom stolcu za ljuljanje.

Gravitacija - stol bez težine

Gravitacija - stol bez težine

Neke fotelje uspješno kombiniraju moderan dizajn i funkcionalnost. Lijepo i ugodno! Stokke je sjajan primjer višenamjenskog namještaja. U njemu se možete nasloniti i koristiti stolicu kao stolicu za ljuljanje. I to nije najimpresivnija karakteristika modela. Čini se da ovaj komad namještaja prkosi gravitaciji zahvaljujući izvornom dizajnu. Cijena stolice je 1500 dolara.

Podesiva ležaljka MR

Podesiva ležaljka MR

Model je 1927. godine dizajnirao dizajner Ludwig Mies van der Rohe za izložbu u Njemačkoj. Stolica ima konzolni dizajn pomoću čeličnih cijevnih elemenata. Danas model izrađuje Knoll, a na unutarnjoj strani jedne od nogu ima logotip i potpis. Cijena je 2500 eura.

Patricia Urquiola za B&B Italia

Patricia Urquiola za B&B Italia

Stolica je izrađena od reciklirane plastike. Također, meki jastuci se koriste u njegovom dizajnu. Nevjerojatno ugodan i udoban model. Univerzalni komad namještaja koji može nadopuniti klasični kauč u dnevnoj sobi ili se skladno uklopiti u unutrašnjost spavaće sobe.

Sef za gnijezdo

Sef za gnijezdo

Šareni komadi namještaja rezultat su projekta razvijenog u suradnji s danskom tvornicom namještaja Karup A / S. Vrlo udobna stolica jednostavnog dizajna. Kombinira elemente japanskog dizajna, ali pod utjecajem zapadnih trendova. Ova se stolica lako može pretvoriti u krevet za goste. Cijena je 300 dolara.

Jajna stolica

Jajna stolica

Stolicu u obliku jaja dizajnirao je Arne Jacobsen 1958. godine. Opremljen je mehanizmom za podešavanje nagiba. Dakle, svi mogu prilagoditi stolicu po svojoj želji. Model je dostupan u različitim opcijama boja i s različitim presvlakama. Cijena od 600 dolara.
Međutim, nisu svi dizajneri pozorni na udobnost, za neke je to važnije originalnost i učinkovitost njihovog stvaranja.

Pogledajte video: Promijeni sebe - Gong zvučna meditacija (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar