Automobil vođen suncem i vjetrom

Venturi Eklektika: samo sunce i vjetar.

Sunce i vjetar kao alternativa automobilskom gorivu. Ovo nije fikcija s automobilom koji su stvorili francuski dizajneri i konstruktori. Solarni paneli na krovu automobila omogućit će vam vožnju oko 50 km, a ako nema sunca, automobil će pokrenuti vjetar.
Zeleni francuski automobil.

Iako ideja zelenih automobila nije nova, francuski Venturi eklektik samostalno napajanje iznenadit će čak i ljubitelje ekološkog prometa. Oglašen kao potpuno autonomno vozilo, Eclectic zapravo ne zahtijeva nikakve fiksne utičnice za punjenje baterije ili goriva. Automobil se kreće zahvaljujući malom elektromotoru snage 22 KS. (16 kW). Baterija se puni od solarnih panela smještenih na krovu ukupne površine 2,5 četvorna metra.
Solarni paneli na krovu.
Minimalistički interijer.

Dizajniran od strane tvrtke Eclectic za svakodnevne izlete u gradovima, više liči na mape nego na pravi automobil. Autor ideje neobičnog "zelenog" automobila Sasha Lakich (Sacha Laki) Opisuje neobično vozilo kao "moderan, autonoman i inteligentan automobil".
Volan i panel automobila Venturi Eclectic.
Zeleni automobil Sasha Lakicha.

Kad se Venturi Eclectic ne pomakne, automatski započinje ponovno punjenje nikl-metal hidridne baterije iz solarnih panela. Potpuno napunjena baterija dovoljna je za putovanje brzinom od 50 km / h na udaljenosti do 50 km. To je sasvim dovoljno za gradske izlete.
Idealan automobil za gradska putovanja.
Idealan automobil za gradska putovanja.

Venturi Eclectic pogodan je i za regije u kojima nema puno sunčanih dana. Na krovu automobila nalazi se mala sklopiva vjetrenjača spojena na minijaturni električni generator. Snaga generatora vjetra dovoljna je za prelazak još 15 km nakon što je baterija mrtva. Četveronožni Eclectic teži samo 350 kilograma i košta 24.000 eura.
Venturi Eclectic: 100% zeleni automobil.

Nedavno smo razgovarali o još jednom „zelenom“ automobilu - urbani triciklski tandem na solarni pogon.

Pogledajte video: Zeitgeist Addendum 2009 srpski prevod , hrvatski prevod , macedonian subtitle cijeli film (Ožujak 2020).

Ostavite Komentar