18 sjajnih mjesta koja ćete posjetiti u 2016. godini

Sjajna mjesta koja ćete posjetiti iz cijelog svijeta.

Najljepša mjesta na svijetu oduvijek su privlačila milijune turista, bilo da su to visoke planine ili beskrajne doline, ogromna mora ili povijesni spomenici. Ali zato Novate pripremili poseban izbor najsjajnijih i najzanimljivijih mjesta iz cijelog svijeta koja samo trebate posjetiti u 2016. godini.

1. Normandija, Francuska

Zapanjujući pejzaži Normandije jednostavno su dizajnirani tako da ih posjetite sljedeće godine. 2016. godine Tour de France 2016 započinje u samostanu Monts-Saint-Michel, u Normandiji, na sjeverozapadu Francuske.

2. Farska ostrva, Danska

Farski otoci su najprikladniji za sofisticirane putnike koji se odluče odmoriti od živopisnih gradova i užurbanih mjesta. Arhipelag, smješten u Norveškom moru - sjevernom dijelu Atlantskog oceana, između Škotskih otoka i Islanda, privlači svojom ljepotom čak i putnike s bogatim iskustvom.

3. Zion Park, Utah, SAD

Nacionalni park Zion nalazi se u blizini Springdal u državi Utah. Danas je Zion Park jedan od najposjećenijih parkova u Sjedinjenim Državama. U parku možete naći i pustinjske teritorije i prekrivene zelenim šumama.

4. Puerto Princesa, Filipini

Puerto Princesa je administrativno središte provincije Palawan i najveći grad smješten na istoimenom otoku. Grad se nalazi otprilike u središtu Palawan-a.

5. Havana, Kuba

Havana - jedan od najljepših gradova na planeti, glavni grad Republike Kube, smješten je na sjeverozapadnom dijelu otoka, na obali Meksičkog zaljeva. To je glavno političko, gospodarsko i kulturno središte zemlje, kao i mjesto izuzetno atraktivno za turiste.

6. Vilnius, Litva

Vilnius je glavni grad Litve i grad bogate povijesti, a ujedno je i sjajno mjesto za rekreaciju i turizam. Moderna kultura grada Vilnius u potpunosti odražava bogatstvo i raznolikost urbanog života u baltičkim državama.

7. Stratford-upon-Avon, Engleska

Stratford na Ejvonu jedno je od najposjećenijih turističkih odredišta u Engleskoj. Glavna atrakcija Stratford-upon-Avona je Shakespeare-ov centar, smješten u kući u kojoj je živio veliki dramatičar.

8. Sicilija, Italija

Sicilija je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Italiji. Ovdje možete pronaći razne kombinacije plaže, medicinskog, kulturnog, ekstremnog i drugih vrsta turizma za svaki ukus.

9. Bavarska, Njemačka

Bavarska je najveća i najstarija zemlja u Njemačkoj. Bavarski identitet i bavarska državnost oblikovani su u više od tisuću godina povijesti. Ova povijesna baština danas je živa.

10. Katmandu, Nepal

Katmandu nalikuje muzeju na otvorenom. Ovo je jedini grad na Istoku koji je zadržao boju tisućljetne povijesti - prekrasne spomenike arhitekture i umjetnosti. Okružen tamnozelenim planinama, na vrhovima kojih se nalaze vječni snijegovi, Katmandu se smatra jednim od najljepših kutova na svijetu.

11. Fes, Maroko

Fez nije samo najveće središte religije, kulture i obrazovanja Maroka, već je i jedno od najstarijih. Unatoč stoljetnoj povijesti, ovaj nevjerojatan grad ostao je istinski primjer muslimanskog srednjeg vijeka, gdje se praktički ništa nije promijenilo.

12. Nacionalni park Acadia, Maine, SAD

Acadia je jedini nacionalni park u Novoj Engleskoj i prvi aktivni park istočno od Mississippija. Turisti ga najčešće posjećuju u srpnju, kolovozu i rujnu.

13. Taipei, Tajvan

Taipei je glavni grad Tajvana, jedan od najgušće naseljenih gradova na svijetu, bučan i očaravajući. On je prilično mlad, ali ljubitelji egzotične arhitekture mogu se diviti elegantnim hramovima u klasičnom kineskom stilu.

14. Sveta Helena

Sveta Helena je otok vulkanskog porijekla. Smješten u klopci Atlantskog oceana iz Afrike. Ostaje jedan od najudaljenijih krajeva svijeta. Do Svete Helene se može doći samo brodom.

15. Abu Dabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

Abu Dhabi je najbogatiji, a opet najveći emirat među svim članicama UAE. Sam grad Abu Dabi posebno je značajan za turiste jer je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a s pravom se smatra i jednim od rijetkih stvarnih gradskih parkova danas.

16. Otok Guam

Otok Guam dio je Marijanskih otoka u Tihom oceanu i najveći je među njima. Štoviše, ovdje nisu zanimljive samo plaže i podvodni svijet, nego i mnoge druge atrakcije.

17. Quito, Ekvador

Grad Quito s pravom se smatra najljepšim gradom Južne Amerike. Quito je smješten visoko u planinama, tako da bilo gdje u gradu nudi prekrasne krajolike. Jedno od prvih svjetskih spomenika svjetske baštine UNESCO-a.

18. San Sebastian, Španjolska

Grad San Sebastian mnogi smatraju najljepšim gradom u Španjolskoj. San Sebastian, ili jednostavno Sanse, također se naziva mali ili južni Pariz zbog gradskog arhitektonskog stila posuđivanja od francuske prijestolnice.

Osim toga, vrijedi obratiti pažnju 20 najljepših napuštenih mjesta na našem planetukoji izazivaju strahopoštovanje, užitak i užas.

Pogledajte video: Hacker 2016 Full Movie. Cijeli Film Sa Prevodom !!! (Ožujak 2020).

Ostavite Komentar