Crni vijci: zašto je bolje ne koristiti ihCrni samorezni vijak jedan je od najčešćih proizvoda na policama građevinskih trgovina. Većina majstora smatra ovu vrstu samoreznog vijka univerzalnim. U stvarnosti, to je daleko od slučaja, a postoje slučajevi kada je bolje odbiti crne vijke.
Vrlo su različiti. Foto: vremya-stroiki.net

Nije važno s čim radite - listovi od drveta ili suhozida. U oba će se slučaja crni vijci pokazati izvrsnima. Čvrsto se drže, gotovo se ne slamaju i razlikuju se u općoj pouzdanosti i trajnosti. Svaki graditelj uvijek bira materijale i alate s kojima će raditi i zato bi trebao uzeti u obzir neke neugodne "značajke" crnih samoreznih vijaka.
Problemi mogu biti različiti. Foto: hasavurt.vupe.ru

Dugi crni vijci su se dovoljno lako saviti i slomiti kad ih pokušate uviti u čvrsti materijal. Bez prethodnog bušenja bolje je uopće ne upotrebljavati takve samorezne vijke kako ne biste razbili još više drva za ogrjev. Najmanja greška u procesu uvijanja prepuna je proboja glave hardvera. Ako se to dogodi, morat ćete (najvjerojatnije) zaviti još jednog u blizini.
Lako se slomiti. Foto: building-ooo.ru.

Ne zaboravite u radu s crnim vijcima da su oni namijenjeni prvenstveno za rad s laganim strukturama. Teški ne mogu jednostavno izdržati i slomiti se. Osim toga, ovaj pogled ne podnosi zavoje. Kada pokušate saviti vijak, vjerojatno će se slomiti.
Brzo hrđaju. Foto: pxhere.com

Na kraju, vrijedi zapamtiti da su svi crni vijci prekriveni oksidnim filmom, koji nema visoku razinu trajnosti. To znači da ne možete koristiti crni samorezni vijak bez dodatnih mjera zaštite. Ostavljen na ulici, uskoro će zahrđati i postati krhkiji. Sve ovo može prouzrokovati da se struktura na kojoj počiva jednostavno raspada, ističu konzultanti Novate.ru.
Nastavak teme kako popraviti padajuću utičnicu: nestandardni način i ne samo.

Pogledajte video: DJANS X YOUNG PALK FEAT. TEODORA - PIRANA OFFICIAL VIDEO 4K (Travanj 2020).

Ostavite Komentar