"Krvna grupa na rukavu": nakit s medicinskom dijagnozom

Nakit s medicinskom dijagnozom

Zdrav način života je više nego divan. No, čak i pažljivim brigom o stanju našeg tijela i duha svaki dan, život većine nas prate bilješke na liječničkoj kartici. Ovo je plaćanje za napredak. U svakom slučaju, bolesti i razne alergije nisu tako zastrašujuće ako održavate smisao za humor i lako samo-ironiju. Tako dizajner smatra Emily Rodschild (Emily rothschild) i predlaže da nosite kao nakit ... svoju liječničku dijagnozu.

Dizajneri se okreću medicinskim temama u raznim područjima, pokušavajući stvoriti nešto korisno (poput tetovaža za dijabetičare). Tako je Emily Rodschild temeljem vlastite medicinske povijesti odlučila stvoriti kolekciju Medicinski ID Nakit, Na njemu su bile narukvice i privjesci izrađeni u obliku natpisa. To mogu biti medicinske dijagnoze, nazivi alergena ili vitalni lijekovi, kao i krvna grupa. Prema riječima dizajnera, željela je provjeriti mogu li se medicinske osobine pretvoriti u način samoizražavanja i žele li ljudi nositi takvu "medicinsku kartu". Za sada se eksperiment čini uspješnim.
Medicinske dijagnostičke narukvice: Tip 0, Penicilin
Nakit s medicinskom dijagnozom: epinefrin (adrenalin)

Među Medical ID Nakitom, prirodno nećete naći tako užasne bolesti poput raka ili tuberkuloze. Ali natpisi u duhu "pčelinjeg otrova", "penicilina", "adrenalina", "alergije na orahe" ili ironične "LoveSick" vjerojatno neće šokirati druge. Ali mogu vam pružiti dobru uslugu u hitnim slučajevima i, tko zna, to vam može čak spasiti život. Najvažnije je da ne kupujete nakit s tuđim dijagnozama ...
Nakit s medicinskim dijagnozama

Medaljon s simbolom kaduceusa zaslužuje posebnu pozornost. Njegova glavna atrakcija je skrivena, doslovno, iznutra. Privjesak se otvara, ali umjesto fotografija, što je tipično za takav nakit, tamo se nalazi mali "bljesak voziti". Na njemu (po pojedinačnoj narudžbi) možete ugravirati svoje najvažnije medicinske indikacije i elektronički pohraniti povijest bolesti. Takav ukras trebao bi poslužiti u praktične svrhe: u smjelom dizajnerskom projektu planira se ponuditi takve medaljone pacijentima klinika i bolnica.
Nosač će spremiti vaše medicinske dijagnoze i važne indikacije.

10% prodaje kolekcije Medical ID Jewelry ide u dobrotvorne svrhe.

Ostavite Komentar