Neobična odjeća reagira na promjenu raspoloženja ... arome

Neobična odjeća reći će o vašim osjećajima

Suviše sramežljivo da biste rekli suosjećanje o svojim osjećajima? Neka se napravi pametna haljina "Pametna druga koža" od Jennifer tillotson (Jennifer Tillotson). Neobična odjeća sposobna je reagirati na najmanje promjene u raspoloženju svog vlasnika, odiše ugodnim aromama (ili, prema dizajnerima, čitavom „duginom simfonijom aroma“), uključujući feromone. Kako se javljaju različite emocionalne reakcije, mirisi se mijenjaju i stvaraju sve nove bizarne kombinacije. Dakle, parfem "za zavođenje" je već jučer.

Jedinstvena haljina (iako je prilično donje rublje) nastala je u sklopu projekta Scentient Beings koji je imao za cilj detaljno proučavanje mirisa, njihovih utjecaja na zdravstveno stanje i emocionalnu sferu. Napori dizajnera i znanstvenika usmjereni su na stvaranje „zdravijeg“ pristupa modi uz pomoć višeosjetljive odjeće (o čemu smo već pisali neobične "responzivne" haljine). Prvo zamisli projekta bio je razvoj Jennifer Tillotson. Pametna druga koža nije samo još jedna beskorisna znatiželja: zahvaljujući aromaterapiji stvara ugodno psihološko okruženje, pomaže se opustiti i može čak i olakšati depresiju. Ili samo reći svijetu o svojim osjećajima.
Neobična odjeća "Smart Second Skin"

Prozirna i bez težine haljina opravdava naziv "Druga koža". Djeluje po principu ljudskog tijela, što se odrazilo na dizajnu: uzorak tkanine ne samo da nalikuje venama i krvnim žilama, već aromatične tekućine zaista cirkuliraju u njima. "Smart Second Skin" ima vlastiti elektronički "živčani sustav" koji reagira na otkucaje srca, otkucaje srca i niz drugih pokazatelja. U skladu s njihovim promjenama, "živčani centar" šalje signal u jedan ili drugi dio haljine, tamo se provodi cirkulacija arome i odjeća emitira miris.
Neobična odjeća ima vlastiti krvožilni sustav

"Scenttient Beings" nastavlja razvijati odjeću koja djeluje prilagodljivo. Na temelju "pametne druge kože" planira se stvoriti modele u kojima neće cirkulirati samo dezodoransi, već i tekućine za ubod insekata ili čak lijekovi za astmatičare. Osim neobične odjeće, već se razvija i cipele koje mogu imati terapeutski učinak prilikom hodanja.

Pogledajte video: Ramadan Krasniqi Dani - AROMË ft. Granit, Shefqet, Gazmir, Genc (Ožujak 2020).

Ostavite Komentar