Lunarna baza Foster + Partnera

Lunarna baza Foster + Partnera

Europska svemirska agencija ozbiljno radi na projektu koji uključuje buduću izgradnju naseljena baza na mjesecu, I, naravno, jedan od najvećih svjetskih arhitekata bio je pozvan da sudjeluje u tim razvojima - Norman Foster.
Lunarna baza Foster + Partnera

Razne svemirske sile ozbiljno razmatraju ideju o izgradnji naseljene baze na Mjesecu tijekom sljedećih nekoliko desetljeća. Slični su programi u Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i, ispada, Europskoj uniji. Zapravo, nedavno je poznato da Europska svemirska agencija surađuje s Foster + partnerima na stvaranju svemirske stanice na površini jedinog prirodnog satelita na Zemlji.
Lunarna baza Foster + Partnera

Jedan od glavnih problema koji ometa provedbu projekata ove vrste je tehnička nemogućnost isporuke ogromnih stambenih i tehničkih modula buduće stanice u sastavljenom obliku do Mjeseca. I još nitko nije smislio adekvatnu opciju za stvaranje modularnih timova.
No, tvrtka Foster + Partners nudi da na Mjesec bacaju ne same module, već dio materijala od kojeg se mogu napraviti pomoću 3D pisača. Ovu su tehnologiju tvrtka inženjeri i predstavnici Europske svemirske agencije već razvili u posebnim paviljonima u kojima su obnovljeni isti uvjeti koji postoje na Mjesecu.
Lunarna baza Foster + Partnera

Kupola na napuhavanje uzeta je kao osnova za konstrukciju buduće stanice, čija će površina biti prekrivena 3D pisačem sa slojem regolita (lunarno tlo) i pričvršćena posebnom otopinom isporučenom sa Zemlje.
Pretpostavlja se da će se europska lunarna baza nalaziti na području Južnog pola Mjeseca, u zoni stalne sunčeve svjetlosti. Ovdje će ga napajati struja. I u početku će i 3D printer, koji će graditi ovu stanicu, raditi i od solarnih panela.

Pogledajte video: NYSTV Los Angeles- The City of Fallen Angels: The Hidden Mystery of Hollywood Stars - Multi Language (Travanj 2020).

Ostavite Komentar