Povratak izvorima špilje: vila izkopana u alpskom brdu

Villa Vals je vila iskopana u brdu.

Među slikovitim alpskim livadama na brežuljku nalazi se originalna vila koja nalikuje ili na rupu ili na hobit špilju. Neobična lokacija i kamena fasada samo dodaju njezinu jedinstvenost, omogućujući joj da se "spoji" s okolnim krajolikom.
Dizajn vile arhitekata Bjarne Mastenbroek i Christian Mueller.

arhitekti Bjarne mastenbroek i Kršćanski müller proveli dizajn i izgradnju izvorne vile zvane Vile vilenalazi se u neposrednoj blizini poznatog švicarskog lječilišta Termičke posude, Stručnjaci su prilikom dizajniranja kuće vodili ideju o maksimalnoj integraciji kuće u okolni krajolik.
Vila integrirana u alpski krajolik.

Dvoetažna vila od 160 četvornih metara u potpunosti je ukopana u brdu. Sa strane, to liči na rupu ili špilju hobita. Ako se spustite odozgo, to možda ni ne primijetite. Kako slučajno prolaznici ne bi pali na terasu, mreža oko ograde je postavljena oko kuće.
Vanjska terasa vile Vals.
Dvokatna vila s originalnom vanjštinom.

Interijer je uređen u suzdržanom minimalističkom stilu, što samo dodaje osjećaj da se nalazite u primitivnom stanu. Trenutno odustaju samo moderni kućanski aparati.
Villa Vals. Unutrašnjost je minimalistička.

Kako sami arhitekti kažu, "Villa Vals je uspješna kombinacija nizozemskog dizajna i švicarske kvalitete."
Vila se može unajmiti. Dizajniran je za maksimalno 12 osoba. Cijena tjednog boravka varira od 2500 do 3500 eura, ovisno o sezoni.
Vila s originalnom fasadom.

Jasan dokaz da špilje ponovo postaju poželjna staništa jest Pregled najneobičnijih modernih špilja.

Ostavite Komentar