Ostvarenje sna: Zašto je kuća sa stablima postala predmet koji se najviše razgovarao na sajmu cvijeća u EngleskojNedavno je Chelsea upotpunio cvijeće koje je držalo Kraljevsko društvo vrtlara Velike Britanije (RHS), koje je predstavilo jedinstvene biljne sorte i jednostavno zadivljujuće kompozicije eminentnih dizajnera krajolika. Ali najpopularnija i najatraktivnija izložba bila je utjelovljenje dječjeg sna svakog posjetitelja - kućica na drveću. Štoviše, nije bio izgled, već najtajnije prebivalište, što je iznenadilo ne samo izgled, već i funkcionalnost.
Neke od najboljih izložbi predstavljenih na festivalu cvijeća RHS u Chelseaju (Velika Britanija, 2019.). | Foto: rhs.org.uk.

Krajem svibnja u vrtovima kraljevske bolnice u Chelseaju u Velikoj Britaniji održana je godišnja izložba cvijeća Chelsea koja je, kao i uvijek, izazvala neviđen nemir. Glavna ideja ovogodišnje izložbe bila je - "integracija vrtova u prostor kuća".
Drvena kuća je postala najzanimljiviji i raspravljani objekt na sajmu RHS cvijeća u Engleskoj. | Foto: vzavtra.net.

Osam stranica ilustriralo je originalne koncepte s neograničenim mogućnostima ozelenjavanja zgrada. Među svim izložbama najpopularnije je mjesto britanske arhitektonske tvrtke Blue Forest koja je zajedno s Chewton Glen Hotel & Spa predstavila originalnu montažnu kuću integriranu u luksuzni vrt.
Na godišnjoj izložbi cvijeća Chelsea prisutna je i sama kraljica Elizabeta II (Kraljevski park, Chelsea). | Foto: pixmafia.com.

Zanimljiva činjenica: Sajam cvijeća Chelseaja - najprestižnija izložba vrtnog dizajna koju je od 1922. organiziralo Kraljevsko društvo vrtlara Velike Britanije (RHS). Ne samo da je ovo najznačajniji i najveći festival cvijeća na svijetu, pa su na njegovom otvorenju uvijek bili prisutni engleski kraljevi monasi.

Kako bi što prije mogli organizirati svoje izlaganje, programeri Plave šume odlučili su napraviti svoju montažnu kuću od drveća. Stoga je svaki od pet elemenata stvoren u radionicama i tek potom isporučen na otvorenim platformama kamiona do mjesta ugradnje.
Kuća je dijelom dostavljena na mjesto izložbe. | Foto: tiredbee.com.

Budući da jedan dio teži oko 1,5 tona, bilo je potrebno raditi vrlo pažljivo kako ne bi oštetili stabla kraljevskog vrta. Tim mladih majstora proveo je samo sedam dana na svim instalacijskim radovima, a trebala su im još dva da praznu „kutiju“ pretvore u pravo tajno sklonište.
Mladi stručnjaci arhitektonske tvrtke Blue Forest u potpunosti su u 9 dana sastavili i opremili stablo. | Foto: vzavtra.net.

S obzirom da je stvoren za ugradnju u zelenu zonu, cjelokupna završna obrada, i vanjska i unutarnja, izrađena je od prirodnih materijala.
Drvena kuća je u potpunosti izrađena od prirodnih materijala. | Foto: newatlas.com.

Stručnjaci Novate.Ru uspjeli su doznati da je za radove na oblogu korišteno više od 500 m certificiranog drveta zapadnog crvenog cedra i ogromna količina thuja materijala, ali to nije sve. Namještaj i predmeti interijera također su izrađeni od prirodnog drva jer je cijeli ovaj zanimljivi ansambl pozicioniran kao eko kuća.
Dvije spiralne stepenice vode do stabla. | Foto: newatlas.com.

Drvena spiralna stubišta izgledaju vrlo originalno i estetski ugodno, od kojih jedna vodi do ulaza u fenomenalnu kuću, a druga do velike otvorene terase. Glavni naglasak dizajna ulaza bila je viseća ljuljačka od pruća koja služi kao mjesto za opuštanje na otvorenom, kao i šarmantna košara s koje možete podići zalihe, knjige, igračke ili tajnu.
Pletena ljuljačka i košarica za hranu ukrašavaju pročelje stabla. | Foto: tiredbee.com.

Naravno, zbog ovog izgleda, kuća, vješto skrivena među granama, privukla je posebnu pozornost. No kad su posjetitelji ušli unutra, jednostavno su bili fascinirani dizajnom interijera i funkcionalnošću svakog elementa namještaja.
Mekani kauč ukrašava igralište. | Foto: newatlas.com.

Budući da su programeri pokušali pretvoriti svoju kolibu u pravo utjelovljenje dječjeg sna, svakom detalju posvećena je posebna pažnja. Prema riječima voditelja projekta Blue Forest: "Kuća s drvećem trebala bi biti ne samo funkcionalna, već i zabavna. Nijedno dijete neće htjeti ići u kuću s drvećem i vidjeti tamnu, beživotnu sobu. Pobrinuli smo se da dizajn odgovara njegovoj svrsi, s puno prostora za odlaganje i područja za opuštanje i zabavu. Neki predmeti u unutrašnjosti su zaista lijepi, a to je samo prekrasna zakrivljena klupa s mekim sjedištem, ispod koje možete sakriti bilo što ".
Ulazni hodnik opremljen je vješalicama, policama za cipele i zidnim ormarima. | Foto: newatlas.com.

Budući da je ovo izložbena opcija za organiziranje ugodnog kuta za opuštanje i druženje na javnim mjestima, samo je predsoblje opremljeno gdje možete ostaviti vanjsku odjeću, suncobrane i cipele. Stručnjaci su uredili i dnevni boravak sa zakrivljenim klupama, prostor za igru ​​s mekim sofe i mali kuhinjski prostor u kojem možete napraviti čaj ili tople sendviče.
U dnevnoj sobi možete čitati ili razgovarati s prijateljima. | Foto: newatlas.com.

Kako tvorci tako izvanredne tajne rezidencije obećavaju, planiraju staviti proizvodnju montažnih konstrukcija na tok i prilagodit će unutarnji prostor potrebama kupca. Tako će se u bliskoj budućnosti pojaviti šarmantne seoske kuće na drvetu ili neobične sobe u eko hotelima.
Drvena kuća se savršeno uklapa u krošnju stabala. | Foto: tiredbee.com.

S obzirom na to kako su se ljudi divili njihovoj kreaciji i uživali opuštajući se u takvim izvanrednim apartmanima među poslovnicama, uvijek postoje klijenti za njezino postavljanje. U međuvremenu planiraju demontirati ovu divnu kuću, jer je izložba već završena i poslati je u šumu, gdje će je ponovo okupiti na teritoriju hotela Chewton Glen. Ovaj put će se pretvoriti u "tajnu rezidenciju" dječjeg kluba koji djeluje u hotelu.
Za one koji sanjaju da napuste uzaludnost modernog života, skrivajući se u djevičanskoj šumi, - u Švicarskoj stvorio jedinstveni hotel na granama drveća. A sada ljubitelji prirode ne trebaju živjeti u neugodnim šatorima, ako se odjednom netko želi potpuno spojiti s prirodom i uživati ​​u njenom sjaju.

Ostavite Komentar