16 jednostavnih načina za učinkovito čišćenje kućanskih aparata i naprava

Jednostavni savjeti za njegu i čišćenje naprava.

Čak su i najčistije ruke uvijek prljave. Je li teško vjerovati? Zatim pogledajte svoj pametni telefon, računalni miš, tipkovnicu i druge slične uređaje. Čišćenje im treba sa zavidnom redovitošću. Trebate očistiti mnoge druge uređaje. Nažalost, ovaj je postupak prilično mučan i nije uvijek ugodan. Savjeti sakupljeni u novom pregledu trebali bi vam pomoći u rješavanju ovog problema.

1. Rešetka zvučnika

Čišćenje rešetke zvučnika od prašine.

Rešetku zvučnika možete očistiti od prašine ljepljivim valjkom za odjeću. Pomoću ljepljivog valjka možete sakupljati ne samo prašinu, već i dlake i dlake kućnih ljubimaca. Moguće je da će se nakon takvog čišćenja kvaliteta zvuka čak i poboljšati.

2. Žice i kablovi

Čišćenje žica i kablova.

Za čišćenje žica i svih vrsta kablova od prašine, prljavštine i naljepnica možete koristiti pamučnu krpu i otopinu tople vode i deterdženta za pranje posuđa. Prirodno, prije postupka treba ih odspojiti iz mreže ili isključiti iz struje, a nakon pranja pustite ih da se osuše.

3. Mrežne slušalice

Čišćenje mrežice za slušalice.


Očistiti mrežicu slušalica od prašine i prljavštine pomoći će stara četkica za zube. Pored toga, s vremena na vrijeme, slušalice treba obrisati antiseptičkim sredstvima kako ne bi slučajno donijele prljavštinu ili infekciju u ušni kanal.

4. Konektori

Čišćenje konektora.

Učinkovito čišćenje uskih konektora na pametnom telefonu, prijenosnom računalu, uređaju za reprodukciju ili računalu pomoći će interdentalnom četkom ili maloj, prethodno ispranoj i osušenoj četkici od maskare. Vrijedno je napomenuti da prije postupka uređaji moraju biti isključeni, a za čišćenje treba koristiti izuzetno suhu četku.

5. Prašina na tipkovnici

Čišćenje tipkovnice od prašine.

Čista suha četka pomoći će vam da brzo i lako uklonite prašinu s tipkovnice. Idealan za ovaj postupak je široka četkica za četkice za šminkanje ili brijanje.

6. Vuna na tipkovnici

Čišćenje tipkovnice od vune.

Često su tipkovnice vlasnika kućnih ljubimaca pravo skladište vune. Za uklanjanje čestica vune i prašine s površine tipkovnice pomoći će vam ljepljiva traka ili traka.

7. Bakterije i sebum na tipkovnici

Dubinsko čišćenje tipkovnice.


Britanski znanstvenici dokazali su da se na tipkovnici računala nakuplja 400 puta više bakterija nego ispod ruba toaleta. Stoga bi svi aktivni korisnici ovog uređaja trebali propisati da uvijek peru ruke prije i nakon rada za računalom, a također ne zaboravljaju na dubinsko čišćenje tipkovnice. Da biste to učinili, povremeno obrišite površinu tipkovnice krpom koja ne ostavlja vlakna, blago navlaženu alkoholom. Posebnu pozornost treba obratiti na same tipke i rupe među njima, koje se mogu očistiti pamučnim tamponom umočenim u isti alkohol.

8. TV ekrani i zasloni prijenosnih računala

Čišćenje zaslona od prljavštine i otisaka prstiju.

Otopina izopropilnog alkohola ili octa pomiješana s vodom u jednakim omjerima pomoći će očistiti ekrane televizora, računala i prijenosnih računala od prljavštine i otisaka prstiju. Dobivenu otopinu navlažite mekom krpom od mikrovlakana, dobro je odvijte i obrišite zaslone.

9. USB priključci

Čišćenje USB priključaka.

USB priključke računala ili prijenosnog računala možete očistiti pomoću kartonskog tanjura, čija je širina malo uža od samog priključka, s Velcro zalijepljenim na jedan kraj.

10. Priključak za punjenje pametnih telefona

Čišćenje priključka za punjenje pametnog telefona.


Prljavi priključak za punjač najčešći je razlog zbog kojeg se vaš pametni telefon ne puni. Običan luk za zube ili bilo koji drugi prikladan drveni štap pomoći će očistiti luku. Međutim, ni u kojem slučaju nemojte koristiti metalne alate za takvo čišćenje.

11. Bočne tipke i zvučnici

Čišćenje zvučnika i bočnih tipki.

Pomoću suhe četkice za zube možete očistiti bočne tipke vašeg pametnog telefona i lako ukloniti prašinu i prljavštinu sa rešetka zvučnika.

12. Ogrebotine na ekranima

Uklonite manje ogrebotine sa zaslona pametnog telefona, playera ili tableta.

Uklanjanje sitnih mrlja i plitkih ogrebotina sa zaslona pametnih telefona, tableta i igračaka pomoći će posebna pasta za poliranje i obnavljanje diskova ili lakiranje automobila. Pomoću meke salvete odabrani proizvod mora se nanijeti na zaslon i pravilno rasporediti po površini.

13. Zvučnik pametnog telefona

Čišćenje slušalice smartfona.

Vremenom se u razgovornoj dinamici pametnog telefona nakupljaju prašina i prljavština iz džepova. Možete ih očistiti četkom s tvrdim čekinjama, benzinom za punjenje upaljača ili alkoholom. Umočite četkicu u odabranu tekućinu, dobro je iscijedite i nježno obrišite zvučnik dok ne postane čist.

14. Tehnologija nehrđajućeg čelika

Čišćenje čajnika i tostera od nehrđajućeg čelika.

Električni čajnik, toster ili bilo koja druga površina od nehrđajućeg čelika lako se čisti vlažnom spužvom i malom količinom tartara ili sode. Jednostavno nanesite malo odabranog proizvoda na spužvu, nježno obrišite površinu uređaja i isperite vodom.

15. Željezo za curling

Čišćenje glačala za kosu od plaka.

Ispravljač za kosu možete očistiti alkoholom ili toplom vodom i ručnikom za kupanje. Da biste to učinili, željezo za curling potrebno je lagano zagrijati i nježno obrišite keramičke ploče ručnikom umočenim u alkohol ili toplu vodu. Bolje je provesti takvo čišćenje nakon svake upotrebe peglanja, tako da se styling proizvodi s kose ne talože na njegovoj površini i ne pokvare grijaće ploče.

16. SLR kamera

Čišćenje SLR fotoaparata.

Čišćenje SLR fotoaparata potreban je i prilično jednostavan postupak za razliku od čišćenja matrice i objektiva. Najbolje je koristiti četkom za čišćenje kotača i gumba za podešavanje. Ni pod kojim se staklom leće ne smije trljati krpom ili polirati. Za čišćenje takvog krhkog dijela, također je bolje koristiti četku. Tražilo kao i gumeni jastučić možete očistiti pamučnim tamponom.
Nastavak teme 17 načina korištenja suncokretovog ulja za koje niste znaliali koji će vam definitivno dobro doći.

Pogledajte video: Pijete toplu vodu na prazan želudac, događa se (Travanj 2020).

Ostavite Komentar