10 načina kako poraziti problematična područja u kupaonici za one koji su malo opsjednuti čistoćom

10 problema u kupaonici koji se događaju svima i kako ih brzo riješiti.

Iz nekog razloga, upravo se u kupaonici najprljavija mjesta u kući toliko često kriju. Očito, na njih nitko nije pomislio. Ali ako ste ozbiljno odlučili pokrenuti plijesan, plak i druge neugodne stvari, tada se naoružajte savjetima s ovog popisa. Oni će vam pomoći očistiti kupaonicu tako da je ne može podnijeti niti jedan mikroba.

Prije ili kasnije, iste sitne nevolje događaju se s bilo kojom kupaonicom. Doista, stalna vlaga i nedovoljna ventilacija plodno su tlo za plijesan i hrđu, a naša tvrda voda je za plak. Ali čistoća na "najčišćem" mjestu nije tako teška. Glavna stvar je ne zaboraviti na redovito čišćenje i savjete s ovog popisa. Evo što učiniti ako:

1. Na zavjesi za tuširanje pojavljuju se plijesni

Kako oprati zavjesu za tuš.

Vjerojatno najčešće probleme u kupaonici. Kako se ne bi neprestano vrtjeli od gađenja u duši i trudili se da ne dodirnete zavjesu, dogovorite se da se čisti svakih 10 dana. Da biste to učinili, dodajte kantu tople vode pola čaše kućnog izbjeljivača i potopite zavjesu nekoliko minuta. Obavezno koristite zaštitne rukavice. Stisnite zavjesu, isperite, osušite i opet će biti, kao novo.

2. Mrlje od sapuna na mikseru gotovo se više ne peru

Do dizalice je uvijek blistao.

Plak je lakše spriječiti nego "izliječiti". Da biste to učinili, nakon sljedećeg standardnog čišćenja, mikserom osušite ručnikom i nakon toga voštani papir (kulinarski pergament). Vosak formira film na vodovodu koji će odbijati vlagu i mrlje. Ali postupak se mora ponavljati barem jednom tjedno.

3. Zidovi tuša ne izgledaju najbolje

Poljski za čisti tuš bez plaka.

Talog od šamponskih gelova, tvrde vode ili čak samo prljavštine često je „ukrašavanje“ tuševa. Kao i u slučaju miksera, bolje je usredotočiti se na prevenciju. Nakon čišćenja očistite zidove. laštilo za namještaj ili čak kozmetičko ulje za tijelo, Ostavite dvije minute: to je dovoljno da proizvod formira tanki silikonski film na površini koji ne dopušta da vlaga prođe. Ostatak osušite mekom krpom. Usput, isti taj trik spriječit će zrcalo i staklene površine od magle.

4. Zavjesa za tuširanje se "steže"

Pergament će pomoći od "zaglavljene" zavjese.

Obrišite zavjesu voštani papir a zavjesa će se opet brzo kretati i bez problema.

5. Ručnici za kupaonice loše mirišu

Ako ručnici "mirišu".

Najvjerojatnije, problem je što se ručnici ne osuše u potpunosti, a u njima se množe bakterije. Nema u tome ništa opasno, ali tako da miris ne ometa, prestanite prati ručnike s klima uređajem. Na vlaknima stvara film koji ne dopušta isparavanje vlage, a kao rezultat toga, ručnici cijelo vrijeme ostaju lagano vlažni. I nikada nemojte objesiti dvije ili više na jednu kuku.

6. Jeste li primijetili plijesan između pločica u kupaonici

Bez četkice za zube ne može se nositi.

Ovdje morate raditi četkom. Štoviše, zubni. Umočite ga u domaćinstvo bjelilo i radite praznine između pločica.

7. Plak na glavi tuša nije opran

Propad će nestati bez vašeg napora.

Postoji elementarni način čišćenja glave za tuširanje bez ikakvog napora. Trebat će celofanska vrećica i to jednostavno instrukcija.

8. Rust se smješta ispod oboda toaleta

Ako je toalet bio napadnut hrđom.

miješati soda octa u omjeru 1 do 2, trljajte četku ili čistom četkom pastu s hrđom. Ostavite nekoliko minuta, isperite vodom i obrišite suhom.

9. WC je začepljen

Kako očistiti začepljeni WC bez klipa.

Ako pri ruci nema posebnog alata za čišćenje cijevi ili čak uobičajenog klipa, postoji rješenje. Ili pričekajte vodovod, ili očistite blokadu s tim neočekivanim alatom.

10. Dugo niste mijenjali posteljinu

Posteljinu treba mijenjati češće nego što mislite.

Jeste li znali da dvaput mjesečno trebate mijenjati suknju? Zašto to učiniti? U cjelini 6 šokantnih uzroka dermatologa, zbog čega ćete brzo otići u trgovinu po novu.

Pogledajte video: Ovaj decko ne zna za strah 20vs1 (Travanj 2020).

Ostavite Komentar