7 činjenica o čudnim japanskim automobilima ili onome što Japanci voze sami

Svi lokalni automobili su dovoljno čudni.

Danas se japanski automobili mogu naći u cijelom svijetu. To je upravo apsolutno što se danas većina ovih modela vjerojatno neće vidjeti u samom Japanu, a sve zbog toga što su izrađeni isključivo za inozemno tržište. Japanci sami voze druge automobile koje proizvode iste eminentne tvrtke, ali samo za domaću potrošnju.

1. Veličina je bitna

Japanci više vole male automobile.

Jednom u Japanu možete vidjeti da značajan dio automobila koje koristi stanovništvo ima male dimenzije. Ovde su mali automobili iz velike potražnje iz očiglednog razloga: gradovi su gusto naseljeni, nema dovoljno prostora, pa su zbog toga kompaktnost i pokretljivost prijevoza posebna cijena.

2. Obitelj nije bez nakaza

Značajke nacionalnog tržišta automobila.

Zanimljivo je da japanska autoindustrija u potpunosti zadovoljava potrebe stanovništva za povoljnim automobilima. Na cestama ovdje možete vidjeti poznate marke: Nissan, Honda, Toyota, Suzuki. Evo samo ovih strojeva, stvorenih isključivo za domaću potrošnju i usput se ne razlikuju u sofisticiranosti oblika.

3. Kay automobili

Ova djeca su posebno popularna.

Kay automobili su mješavina malog kombija i automobila. Strojevi ove vrste su u neviđenoj potražnji i popularnosti. Oni imaju malu snagu motora, dovoljan kapacitet za potrebe većine Japanaca, i što je najvažnije - vrlo ekonomičan.

4. Parking za elitu

S parkiranjem u Japanu sve je gore nego bilo gdje drugdje.

Uz parking u Japanu, sve je vrlo zanimljivo i naporno. Osobi se neće prodati automobil dok ne dostavi potvrdu o najmu parkirnog mjesta. Ovo se pravilo ne odnosi na već spomenute ključne automobile.

5. Stroj za cijelu obitelj

Tipičan predstavnik obiteljskog automobila.

U svakoj se zemlji može izdvojiti "nacionalni obiteljski automobil", koji je najpopularniji među stanovništvom. U Japanu ovo uopće nije kolodvor ili crossover, već takav minibus, u koji se cijela obitelj uklapa bez problema.

6. Cijena je crvena

Cijene za podržane automobile nisu puno različite.

Ako idete u japanski auto da kupite automobil, možete biti užasnuti cijenama koje su postavljene na bilbordima. U stvari, sve ove cijene imaju malo zajedničkog s japanskom stvarnošću. U prosjeku se ovdje rabljeni automobil kupuje za 3-4 tisuće američkih dolara.

7. Napad klonova

Iznutra je sve vrlo monotono.

Još jedna zanimljivost japanskog automobilskog tržišta je da su unutar većine automobila, pogotovo ključnih automobila, samo kopije. U ovom slučaju nije važno koji je proizvođač napravio ovaj ili onaj model.
Sve to izgleda prilično čudno, jer su prije Japanci jako voljeli velike stvari. Uzmi barem Super veznici Yamato klase s kojima je Japan sanjao o pobjedi Amerike na moru, što ipak nije pomoglo zemlji.

Pogledajte video: Magična pilula - sa titlovima (Ožujak 2020).

Ostavite Komentar