Kako natjerati sebe da manje sjedite, čak i ako cijeli dan radite za računalom

Kako se prisiliti da manje sjedite, čak i ako cijeli dan radite za računalom.

Prosječno moderna osoba provodi najmanje 10 sati u sjedećem položaju. Provjera e-pošte, rutina papira na poslu, telefonski pozivi, vožnja autom, surfanje Internetom i na kraju dana vaš omiljeni film na TV-u. Takav način života prepun je pretilosti, ali postoje učinkovite sheme koje mogu spriječiti te probleme.

Moderni liječnici sigurni su da osoba dobiva višak kilograma, ne samo zato što se ne kreće puno, već i zato što tijekom sjedenja stanice tijela budu pod fizičkim pritiskom. Zbog toga se unutar masnih stanica formiraju takozvane "lipidne kapsule", što dovodi do povećanja masnog tkiva. Takva ekspanzija stanica može dovesti do povećanja masne mase za 50%. No, srećom, postoji nekoliko načina za smanjenje rizika od brzog nakupljanja masti.

Kako spriječiti "rast" masnih masa

"Razmnožavanje" masnih masa može biti ozbiljan problem.

Dakle, prvi i najvažniji savjet je da se krenete! U članku objavljenom u časopisu British Journal of Sports Medicine piše da se osoba tijekom dana mora aktivno kretati najmanje 2 sata. A zbog toga je potpuno nevažno napustiti ured na dugu šetnju. Učinkovitije rješenje bilo bi jednostavno, ali redovito ponavljano tijekom dana, vježbanje.

Kako se nositi sa stresom

Ponekad se morate odmoriti i opustiti.

U Velikoj Britaniji je provedena studija koja je ispitivala odnos između ženskog zdravlja i navika. Znanstvenici su otkrili jasnu vezu između stresa i smrtnosti: što više ljudi nervira, to je veći rizik od smrti. A produljeno sjedenje jedan je od uzroka redovitog stresa.
Da biste smanjili razinu stresa, dovoljno je kratko prošetati, izvesti jednostavne fizičke vježbe, pa čak i samo se opustiti uz šalicu čaja. Liječnici su sigurni da čak i kratki odmori povećavaju produktivnost i kreativnost, tako da se ne biste trebali bojati organizirati male stanke.
Zapravo, studije su pokazale da kratki odmori povećavaju produktivnost i kreativnost. 4 Stoga se ne bojte davati prednost svom fizičkom zdravlju, kršeći svoj radni dan.

Kako iskorijeniti dobre navike

Punjenje za računalom - zdravstvene koristi.

Svi koji gotovo cijeli radni dan sjede za stolom trebali bi po pravilu ustajati i kretati se svakih 20 minuta. Kako ne biste zaboravili na sljedeću mini-stanku, možete postaviti podsjetnik na telefon ili računalo, a kad čujete signal, nemojte ga isključiti, već ustanite, ispružite se, promijenite pozu i, ako je moguće, pođite u šetnju. Oni koji rade u timu možda će pokušati pronaći istomišljenike.
Liječnici su sigurni da će samo zdrave životne navike zapravo smanjiti zdravstvene rizike i pomoći da svoju težinu držite pod nadzorom. Zdrave navike formiraju se za nekoliko tjedana, i ostaju dugi niz godina.

Pogledajte video: Kako osvojiti nekoga ko nije zainteresovan za vas (Travanj 2020).

Ostavite Komentar