5 grešaka koje većina vozača čini u komunikaciji s inspektorom prometne policijeKomunikacija s inspektorom prometne policije tijekom zaustavljanja na cesti velik je stres za mnoge, posebno vozače početnike. Stoga je vrlo važno znati što je moguće, a što se ne može učiniti za vrijeme takvog zaustavljanja. Mnogo je popularnih pogrešaka vozača koji nakon teške situacije prelaze bočno.

1. Napisnica i dokumenti

Imaju znakove i dokumente s razlogom. | Foto: realconsult.ru.

Svaki policajac mora imati značku. Ako nije, nema razloga sumnjati u autentičnost zaposlenika. Uz to, nemojte se sramiti tražiti od inspektora da se predstavi i predstavi dokumente. Certifikat vrijedi pogledati u proširenom obliku kako bi se provjerila njegova autentičnost. Uz to, inspektor bi trebao pružiti priliku da se detaljno upozna sa svojim dokumentima, a ne da ih otkriva 1,5 sekundu.

2. Parkirno mjesto

Gledamo auto. | Foto: vologda.kp.ru.

Obavezno obratite pozornost na mjesto gdje je parkiran automobil inspektora i zaustavio vaš automobil. U skladu sa zakonom, policajci moraju na cesti koristiti samo službena vozila i parkirati ih tako da su vozačima jasno vidljivi i lako se mogu prepoznati.

3. Diktafon i DVR

Automobil mora imati registratora. | Foto: auto-poltava.com.

Možete snimiti i zabilježiti komunikaciju s inspektorom prometne policije. Njegovu službu ne uređuju zakoni o privatnosti, nego zakoni o javnim službama. Potonji govore samo o otvorenosti i publicitetu. Naravno, inspektor bi trebao znati da su njegove riječi zabilježene.

4. Odgovori na pitanja

Vozač nije dužan odgovarati na sva pitanja. | Foto: rudorogi.ru.

Vozač ne mora odgovarati na sva pitanja inspektora prometne policije. U skladu s člankom 51. Ustava, uopće ne možete odgovarati na pitanja policije. Ako inspektor prometne policije inzistira, saznajte koji vas zakon obvezuje da mu odgovarate na pitanja u duhu "Kamo idete?". Ako je situacija postala "kritična", trebali biste se obratiti na hitni broj GAI-ove službe za povjerenje.

5. Nepristojnost i tim

Rude definitivno nije potrebno. ¦Foto: buh-consultation.ru.

Imate na umu dvije stvari kada razgovarate s policajcem na cesti. Prvo - ne budite nepristojni i ne laskajte. To će samo usložniti situaciju, posebno ako se ona već razvija ne na najbolji način ili ako ste stvarno prekršili pravila. Drugo - ne kontaktirajte policajca "zapovjednika" ili "načelnika". Razgovarajte s čuvarom zakona s poštovanjem, ali iz perspektive jednakosti. Ne namjerno se odložite zarezom.
Želite li znati još zanimljivosti? Zatim pročitajte o koliko dugo možete voziti s isteklim pravima i čime je ta situacija prepuna kasnije.

Pogledajte video: Mislio je da je pronašao 5 napuštenih štenadi, ali malo kasnije je shvatio svoju grešku! (Travanj 2020).

Ostavite Komentar