7 polica s namirnicama koje stvarno brzo idu lošeMnogi vlasnici pogrešno vjeruju da proizvode s dugim rokom trajanja treba upisati s maržom. Sve su vrste akcije posebno štetne u tom pogledu, tijekom kojih se želi „dobiti što je više moguće“, jer takva mogućnost možda ne postoji. Zapravo, mnogi proizvodi se ne mogu čuvati dulje od jednog mjeseca.

1. umaci, kečapi, majoneze

Sve će to brzo poći po zlu. | Foto: kuhny-mira.ru.

Svaki put kada se otvori spremnik s majonezom, umakom ili kečapom, rok trajanja ovih proizvoda značajno se smanjuje. Vrijedi to zapamtiti kada odlučite uzeti više vrsta takvih proizvoda i koristiti ih istovremeno. Život umaka (i drugih sličnih stvari) je od 2 do 30 dana.

2. Kvasac

Ne zapošljavajte ih s razlikom. | Foto: doctorguber.ru.

Zapamtite da se kvasac sastoji od živih organizama, a oni stare i umiru. Ako otvorite suhi kvasac, tada će se istezati najviše 48 sati. Možete produžiti život kvasca na dva tjedna tako što ćete ovaj proizvod prenijeti u staklenu posudu i pohraniti na tamno mjesto.

3. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi mogu biti vrlo štetni. | Foto: top.st.

Kalup od orašastih plodova - to je najvažnije što trebate znati o ovom proizvodu u kontekstu dugotrajnog skladištenja. Štoviše, plijesan u orasima u pravilu je ukusa i nevidljiv ljudskom oku. Ako redovito jedete pokvarene orašaste plodove, tada mogu izazvati onkologiju.

4. Ulja

Bilo koja ulja brzo se gube. | Foto: blogspot.com.

Vrlo kapriciozan proizvod koji, da bi održao svježinu, ne bi trebao imati dodira sa svjetlošću i kisikom. Potonje se događa neizbježno i zato se ulje ne može dugo čuvati. Osim toga, svaka promjena temperature ne utječe najbolje na ulje. Većina vrsta ulja neće živjeti više od 30 dana od trenutka otpakiranja spremnika.

5. Kava

Ne dokle god se čini. | Foto: vsekosmetologi.ru.

Pečena kava brzo akumulira vlagu iz zraka ako se nepravilno skladišti. To može vrlo brzo pokvariti kavu. Sve isto vrijedi i za mljevenu kavu.

6. brašno

U kući je nemoguće pravilno pohraniti. | Foto: mamenazametku.ru.

Ako su ispunjeni svi uvjeti, tada se brašno može čuvati 10 godina. Istina, to učiniti u stanu praktički nije moguće. Najštetniji učinak na brašno je stvaranje kondenzata, koji se neminovno događa u spremnicima smještenim u stanovima.

7. Začini

Vrlo brzo gube svoja svojstva. ¦Foto: redler.ru.

Kurkuma, papar, granulirani češnjak, sušeni kopar nisu tako uporan kao što većina domaćina misli. Čuvanje svih ovih stvari ne vrijedi više od 6 mjeseci. Inače, začini gube korisna i aromatična svojstva.
Želite li znati još zanimljivosti? Zatim pročitajte naš materijal o čaj od sira, pčelinji pelud, zlatno mlijeko: 11 gastronomskih delicijakoje će se svima svidjeti.

Pogledajte video: The Invention Of Blue (Travanj 2020).

Ostavite Komentar