Deset najboljih Steampunk naprava

Pravi Steampunk Crackitus Potts i Phil Foglio.

Steampunk (ili steampunk) moderan je stil u umjetnosti i dizajnu, koji podrazumijeva stvaranje funkcionalnih objekata utemeljenih na modernim tehnologijama, ali s pseudo-viktorijanskom mehaniziranom stilizacijom. Zadatak koji su postavili dizajneri steampunk-a je upotreba materijala (mjed, željezo, drvo), elemenata dizajna i ukrasa koji odgovaraju viktorijanskoj Britaniji. Često, steampunk generira prava remek-djela - i želimo reći o deset takvih remek-djela.

1. Tipkovnica i monitor

Steampunk monitor s mini tipkovnicom.

Ako u vas živi istinski štovatelj viktorijanskog stila, vjerojatno vam je neugodno vidjeti na radnoj površini monitor i tipkovnicu od jeftine kineske plastike. Drvo i metal - to su jedini materijali koje prepoznaje ovaj poznavatelj!
Drvena tipkovnica s metalnim tipkama.

Jedan takav poznavatelj odlučio je vlastitim rukama stvoriti sklad između svog unutarnjeg svijeta i njegova stola. Kao rezultat toga, dobio je potpuno steampunk monitor sa steampunk mini tipkovnicom.
Monitor se može orijentirati vodoravno i okomito.

2. Steampunk miš

Steampunk miš na kožnoj prostirci.

Završivši gore opisanu tipkovnicu i monitor, isti se ventilator steampunka nije mogao riješiti nelagode - na kraju krajeva, pored njegove viktorijanske tipkovnice još je bio plastični miš! Kako kažu, rada majstora se boji. Ubrzo se na radnoj površini pojavio carski prostirač kože, a na njemu je bio pravi steampunk miš.
Miš je napravljen u skladu sa svim kanonima stila.

3. Steampunk flash pogon

Steampunk bljeskalica ruskog majstora.

U redu, slažem se, USB uređaji danas rade sve u obliku olovaka do medvjedića od bambusa. Logično je da je postojao i steampunk flash pogon. Zanimljivo je da je njen autor naš sunarodnjak, dizajner Kuzbass.
Vrsta bljeskalice u profilu.

Bljeskalica je izrađena od poliranog mesinga. Siguran sam da držeći tako lijepu stvar u rukama, nećete se željeti vratiti jeftinoj laganoj plastici.
Unatoč svom mjedi, bljeskalica je prilično kompaktna.

4. Električni parni motocikl

Tom električni parni bicikl.

Međutim, steampunk nije ograničen na isključivo uredske uređaje. Amerikanac Tom Sepe (Tom Sepe), uzevši za osnovu motocikl Tote-Gote iz 1967., stvorio je za sebe električni parni "željezni konj".
Ponosni dizajner pored svog djeteta.

Čudo steampunka, nazvanog tvorcem Whirlygig Emoto-a, proizvodi prirodni steampunk efekt: zuji, zviždi, ispušta pare i istodobno zaista vozi svakoga, kako to i priliči motociklu.

5. Kolica za tricikle

Karavan s tri kotača Brass Lion.

Nemojte misliti da je steampunk za one koji voze na dva kotača. Kolica s tri kotača također mogu pasti u stil koji nas zanima. I neka bakreni lav (ime ga je izmislio Lavasi lav) uopće ne proizvodi pare, ali izgleda sasvim u duhu viktorijanske ere.

6. Lightsaber

Steampunk svjetlosni sablja.

Mogu li se kombinirati steampunk i Star Wars? Naravno. Bila bi to želja.
Kad biste znali iz kakvog legla ... oni krivotvore mačeve!
Svjetlosna sablja je spremna.

7. Steampunk violina

Nathans Amberic Array violina.

Mnogi od gore opisanih naprava, nakon što su objesili brojne drvene i mesingane dijelove, počeli su izgledati glomazno i ​​teško. Međutim, ova izvanredna violina (Nathans Amberic Array Violin) izgleda staloženo i sofisticirano. I ona stvarno svira! Ispod je četverominutna snimka s koncerta s njenim sudjelovanjem.

8. Steampunk Bluetooth

Steampunk Bluetooth.

Zašto svi ti novonastali plastični čepovi za uši? Čvrsti bakreni bluetooth uređaj s zaštitnom oblogom od sunca je ono što trebate. Osim ako, naravno, vaše uho može podnijeti toliko metala.

9. Viktorijanska svjetiljka

Siddhartha Pod.

Viktorijansko doba je zora stoljeća električne energije. Tek su počeli isticati kerozinske svjetiljke iz kuća i plinske svjetiljke s ulica. Steampunk svjetiljka "Siddhartha Pod" mogla je visjeti u dvorcu nekog progresivnog engleskog aristokrata. Da, bio je u dvorcu, jer bi u običnom stanu njegovih dimenzija (130 cm X 75 cm) bio udubljen za njega.
Ista svjetiljka, pogled odozdo.

10. Iris Super bodovi

Prave steampunk naočale.

Ne znam za vas, ali nisam vidio niti jedan film u steampunk žanru, gdje junaci ne bi koristili takve naočale. Ovdje se, usput, ne radi o jednostavnom staklu u bakrenom okviru na kožnom remenu, već o lećama s tankim mehanizmom fokusiranja. Međutim, i ovdje je dovoljan bakar.
Postoji i prednji slučaj.

Pogledajte video: Magic-10. epizoda kolekcija Bicycle karata (Travanj 2020).

Ostavite Komentar