Kolekcija Virgin: cipele koje idu za gnojivo. Biorazgradive tenisice iz OAT cipela

Ekološki tenisice Virgin Collection

Od danas se stare, dotrajale tenisice u Nizozemskoj uopće neće slati na odlagališta otpada, već se zakopavaju u vrtovima, kuhinjskim vrtovima, parkovima i trgovima. Ne, Nizozemci neće graditi groblje za omiljene cipele bogatih građana. Upravo su dizajneri iz OAT Shoes smislili tenisice koje se mogu raspadati u zemlji, pretvarajući se u gnojivo.

Neobične tenisice spadaju u seriju Virgin Collection i nedavno su predstavljene na Amsterdam International Fashion Weeku. Muške i ženske tenisice, "cipele za Adama i Evu" na pisti bile su figurirani modeli, gotovo goli. Ili su na ovaj način demonstrirali povezanost čovjeka i prirode, ili skrenuli pozornost na „zelenu modu“ ... Ovako ili onako, a svijet je saznao da je jednog problema s odvozom smeća u svijetu sve manje.
Kolekcija tenisica Virgin Collection. Jednog dana postat će tulipani
* Zelene * cipele nizozemskih dizajnera
Tenisice postaju gnojivo

Kako djeluju ove ekološke tenisice? Autori projekta, Christiaan Maats i Dirk-Jan Oudshoorn, tvrde da su sjemenke određenih biljaka skrivene unutar svakog para sportskih papuča. Kada je cipela zastarjela, trebat će je natopiti u vodi neko vrijeme, nakon čega će se "zakopati" u zemlju. S vremenom će se školjka tenisica raspasti i pretvoriti u prirodno gnojivo za sjeme, a sjeme će klijati i zauzvrat će se pretvoriti u cvijet, grm ili svježu zelenu travu, što također nije loše, kao za Holland.
Ekološki trkaće cipele od Oat Shoes
Ekološki tenisice Virgin Collection

Zaštitnici okoliša ne trebaju se brinuti: prilikom stvaranja kolekcije Virgin se ne koriste otrovne tvari, a boje su samo prirodne, biorazgradive, sigurne i za prirodu i za ljude.

Pogledajte video: Ne morem več, rabim pavzo! Kaya Solo (Travanj 2020).

Ostavite Komentar