10 najskupljih boca šampanjca na svijetu

10 najskupljih boca šampanjca na svijetu

Za proizvodnju pravog šampanjca koristite grožđe koje se uzgaja u francuskoj provinciji Champagne. Grožđe, koje se uzgaja u drugim regijama ili zemljama, ide u proizvodnju takozvanih pjenušavih vina, iako ljubitelji ovog pića nemaju nikakve veze. Najskuplji šampanjac proizvodi se u ograničenom izdanju ili je stoljeće pušten i smatra se ekskluzivnim i kolekcionarnim. Nudimo pregled najskupljeg i najkvalitetnijeg šampanjca koji bogataši mogu kupiti.

Pjenušava vina bila su povezana s luksuzom, s bogatim i bogatim ljudima, s kraljevskim vlasnicima. Nakon nekog vremena, šampanjac postaje pristupačniji drugim slojevima društva. U svijetu se godišnje proizvede oko 300 milijuna boca šampanjca, a proizvodnja neumorno raste.
Najskuplja boca šampanjca na svijetu danas je marka „Taste of Diamonds“ Goût de Diamants, koju je nigerijski dizajner Alexander Amosu razvio u suradnji sa Swarovski. Cijena mu je oko 1,8 milijuna dolara. Naravno, to je zbog luksuzne boce, ali sadržaji također pripadaju klasi elitnih pjenušava vina. Na boci je ručno izrađena etiketa izrađena od 18kt zlata. U sredini možete vidjeti dijamant težak 19 karata.

10. Suhi šampanjac "Moet and Chandon", 1943. godine: 1.400 dolara

Suhi šampanjac "Moet and Chandon"

Claude Moet, proizvođač vina od šampanjca za kralja Luja XV, osnovao je tvrtku 1743. godine, koju je vodio njegov sin Jean-Remy. Dolaskom Claudeova zeta, Pierre-Gabriel Chandog, tvrtka je preimenovana u Moet i Chando. Godine 1943. puštena je ograničena serija šampanjca kako bi obilježila svoju 200. obljetnicu. Na fotografiji se vidi kako stare naljepnice na boci izgledaju. I limitirano izdanje i starost šampanjca odredili su cijenu od 1.400 dolara.

9. Šampanjca Karla Lagerfelda i tvrtke "Moet i Shando": 2.000 dolara

Šampanjca od Karla Lagerfelda i tvrtke "Moet and Shando"

Karl Lagerfeld, modni dizajner rođen u Njemačkoj i voditelj poznatih modnih kuća poput "Chanel", "Fendi" i "Chloe", sudjelovao je u kreiranju limitiranog izdanja šampanjca 1998. godine. Izdanje je popratila reklamna tvrtka u inherentnom stilu dizajnera. Šest boca ružičastog šampanjca kompanije Karl Lagerfeld, 1996. i 1998. godine, smješteno je u ružičastoj futroli obloženoj janjećom kožom.

8. Cuvée šampanjca iz privatne kolekcije Kruga: 2.100 dolara

Cuvée iz šampanjca iz privatne kolekcije Circle

Kad je Joseph organizirao proizvodnju, jasno je znao da će se njegova tvrtka specijalizirati za elegantna pjenušava vina. Ova sorta šampanjca puštena je kako bi dokazala karakteristike grožđa ubranog u određenoj godini i bila je u privatnoj kolekciji proizvođača sve dok vino ne sazri. Takav se šampanjac prodaje na aukcijama Sotheby's i Christie.

7. Šampanjački brut iz "Boerla i Kroffa": 2.500 dolara

Šampanjski brut iz Bourla i Kroffa

Boca šampanjca od 30 litara koštat će 120.000 dolara, ali ovo će piće biti najidealnije za proslavu izvanrednog događaja. Izgled boce i njen sadržaj gosti će cijeniti, a vlasnik će imati priliku pokazati fizičku snagu.

6. 1961. Šampanjci za princa Charlesa i Dianu iz Moet & Chandon: 4.500 dolara

1961. Šampanjca za princa Charlesa i Dianu iz Moet & Chandon

Ograničena serija veličanstvenog šampanjca tvrtke House of Perignon proizvedena je 1961. godine, godine kada se rodila princeza Diana. 1981. godine, kako bi proslavili kraljevsko vjenčanje Charlesa i Diane, Moet i Chandon predstavili su ograničeno izdanje šampanjca, koje su sretnici mogli okusiti tijekom ceremonije iz šest stotina 2-litrenih boca vina koje su poslužene onima koji to žele.

5. šampanjac "Medaljon" Louis Rederer, ograničena naklada: 32 000 USD

Šampanjac "Medaljon" Louis Rederer

Elegantna boca šampanjca prekrivena geometrijskim uzorcima i veziva od 24 karatnog zlata dizajnera Philippe di Meo napunjena je pinot noir-om i chardonnayem, osnovama gaziranog pića. Boca, zbog ravnoteže dekora i sadržaja, nalikuje tekućem zlatu.

4. Šampanjec od bijelog zlata tvrtke Moet & Chandon: 40.000 dolara

Šampanjac "Bijelo zlato" iz tvrtke "Moet i Chandon"

Do dočeka Nove godine puštene su 3-litrene boce šampanjca od bijelog zlata koje su kasnije prepoznate kao najskuplje na svijetu. S vremenom su izgubili prednost kod drugog šampanjca, ali ove elegantne boce od bijelog zlata nisu izgubile zanimanje među kolekcionarima, jer je njihov izgled bio od velike vrijednosti, a ne žestoko piće iznutra.

3. Šampanjac "Pernod Ricard" tvrtke Pernod Ricard: 50 000 dolara

Šampanjac "Pernod Ricard" iz tvrtke Pernod Ricard

Stotina setova od 12 boca veličanstvenog šampanjca Pernod Ricard proizvedeno je za sofisticirane kupce. Svaki se set postavlja u poseban spremnik u kojem šampanjac može fermentirati i sazrijevati u potrebnom vremenskom razdoblju, prosječno 8 mjeseci. Kupci mogu kupiti ovaj komplet u Francuskoj ili od distributera u SAD-u, Britaniji, Japanu, Kini, Rusiji, Švicarskoj.

2. Okus dijamanta šampanjca: 250 000 dolara

Šampanjac "Okus dijamanta"

I bez uređenja dizajnera Amosa, šampanjac Taste of Diamonds najluksuzniji je i najskuplji na svijetu, jer se vino pravi ručno u tvornici u obiteljskom vlasništvu u Orgeu u Francuskoj. Ovdje se proizvode i druge sorte, na primjer, Diamond Brut, Pink Exquisite, Diamond Blanc de Blanc, Collection Diamond, ali samo Champagne Taste of Diamonds smatra se najskupljom. Proizvođač to naziva "počast luksuzu".

1. 1907 Highsiek šampanjac s potonulog broda: 275 000 USD

Šampanjac "Highsiek"

Godine 1916. tijekom Prvog svjetskog rata, kao rezultat napada njemačke podmornice, srušio se brod, koji je nosio 2.000 boca šampanjca Haydsiek za ruski carski par. 82 godine ležao je boce pod vodom u Finskom zaljevu. Nalazi su 1998. godine podignuti na površinu i prodati na aukciji za puno novca.
Tomu i predjelu treba odgovarati, na primjer, razni tanjur najskuplji sir na svijetu.

Pogledajte video: Najskuplje Vino Na Svetu Dolazi iz Komšiluka (Travanj 2020).

Ostavite Komentar