Kakve novčane kazne prijete ljetnim stanovnicima i godišnjim odmorima ove godine zbog nepravilnog ponašanja na gradilištu i u prirodiLjetno-turistička sezona je započela i zato je vrijeme da se sjetite kako se ne biste trebali ponašati u prirodi, kao i u vlastitoj ljetnoj vikendici. I ne radi se samo o pravilima dobre forme, već o stvarnom zakonu, čije kršenje je prepuno ozbiljnih novčanih kazni koje mogu pogoditi obiteljski proračun.

Kapitalni staklenik

Staklenik se može oporezivati. / Foto: samozvetik.ru.

Mnogi se sunarodnjaci odluče osnovati staklenik kako bi se tijekom ljetne sezone mazili svježim povrćem. Neki zasaduju staklenik iz godine u godinu i zato s vremenom razmišljaju o tome trebaju li takav dizajn napraviti dugoročno. A ovdje je zakonodavna "zasjeda".
Ako je staklenik postavljen na betonski temelj ili opremljen vodoopskrbnim sustavom, onda se slovom zakona takva građevina smatra „glavnom“, izjednačava se s kućom, pa se oporezuje i zahtijeva dostupnost odgovarajućih dokumenata. Za puki izostanak vrijednosnih papira, novčana kazna od 10 tisuća rubalja.

Roštilj za hitne slučajeve

Roštilj i bačva trebaju biti postavljeni prema pravilima. / Foto: fotokto.ru.

Roštilj na svojem području ne možete samo uzeti i pržiti. Prema pravilima, prostor za roštilj očišćen je za 0,4 metra. Vatra bi trebala biti u jami dubokoj 0,3 metra. Oko ognjišta ne smije biti trava, grmlje i drveće, a najmanje 5 metara do najbliže zgrade. Drveće i grmlje ne bi smjeli biti bliže 10 metara.
Ako se pravi redovan požar, onda bi zgrade trebale biti 50 metara, a drveće i grmlje 100 metara. Kada koristite bačve na udaljenosti - 25, odnosno 50 metara.
Za kršenje pravila, novčana kazna do 5 tisuća rubalja.

Požar trupa

Otvorena vatra se ne smije saditi. / Foto: vitbichi.by.

Pored roštilja, u načelu je zabranjeno podmetati bilo kakvu vatru u situaciji u kojoj je u regiji u kojoj se nalazi ljetna vikendica proglašen strogim požarnim režimom ili upozorenjem oluja. Štoviše, ni jednog dana ne možete zapaliti vatru kada brzina vjetra dosegne 10 metara u sekundi.
Napokon, ne možete zapaliti vatru u zemlji, ako se nalazište nalazi na tresetnim zemljištima ili u blizini ima crnogorična stabla.

Breech voda

To jednostavno nije moguće. / Foto: jurist-dolina.ru.

Nezaboravno je da svaki rezervoar ima zaštićeno područje. Sukladno važećem zakonu, zabranjeno je pozivati ​​automobil u njega. Veličina zone ovisi o duljini rijeke. Rijeka od 10 km ima zonu od 50 metara, do 50 km - 100 metara, a više od 50 km - 200 metara. Pored toga, do jezera i mora nije moguće pristupiti 500 metara. Izuzetak su situacije kada se automobil kreće cestom koja prolazi u sigurnosnoj zoni (isto se odnosi na posebno opremljena parkirališta).
Za kršenje ovih pravila suočava se s novčanom kaznom od 3,5 do 4,5 tisuća rubalja.
Nastavak teme Je li moguće voziti bez police osiguranja od odgovornosti treće osobe i ako ne, koje kazne se zbog toga prijete? i ne samo.

Pogledajte video: Inspekcija izrekla novčanu kaznu jednom trgovačkom lancu zbog neusklađenih cijena . (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar