Mobilni ubijaju!

Mobilni ubijaju!

Razgovor mobilnim telefonom tijekom vožnje vrlo je opasan po život. Čudno je da vozače na to moramo podsjećati iznova i iznova. Sve ih ne doseže, ova jednostavna istina. I u indijskom Bangaloreu stvorili su društveno oglašavanje koje jednostavno i jasno ljudima donosi štetu mobilnih telefona ljudima koji voze. Uostalom, krv je najbolji način dokaza.

Sve više i više zemalja zabranjuje razgovore putem mobitela za vozače tijekom vožnje vozila. A ako je ranije bilo zabranjeno samo izravno telefonski razgovor, sada se postupno dolazi do zaključka da slušalice bez ruku također povećavaju rizik od nužde.
Mobilni ubijaju!

No, unatoč svim zabranama, vozači se ne žure napustiti mobilne telefone. A to godišnje dovodi do desetaka tisuća prometnih nesreća, do desetaka tisuća žrtava.
Policija u indijskom gradu Bangalore naložila je kampanju za društveno oglašavanje koja ima za cilj predstaviti javnosti štetu od razgovora putem mobitela za vrijeme vožnje. A najbolja reklama je reklama s dobrim primjerom. Najbolje sredstvo protiv oglašavanja je krv.
Uostalom, upravo nepažnja, oslabljena pažnja, vožnja jednom rukom izaziva razgovor na mobitelu dovodi do krvi.
Mobilni ubijaju!

"Ne govori dok vozi" - zvuči slogan ove reklamne tvrtke. Međutim, s obzirom da je značajan dio indijske populacije nepismen, za njih će ovi plakati vjerojatno izgledati kao anti-reklamiranje za same mobilne telefone. Iako je malo vjerojatno da mnogi nepismeni ljudi u Indiji imaju svoje mobilne telefone. Dakle, gotovo da i nema razloga da se mobilni operatori u ovoj zemlji brinu o utjecaju ovog društvenog oglašavanja na prihode.

Pogledajte video: Kako mobilni telefon ubija vašu produktivnost? Mobilni telefon, ubica produktivnosti (Travanj 2020).

Ostavite Komentar