Kako zamrznuti rajčicu za zimu da ne izgubi vitamineZamrzavanje je najočitiji način očuvanja voća i povrća (i ne samo) tijekom dugog razdoblja. Istodobno, svaki vlasnik i domaćica znaju da se sve uzgajane biljke i plodovi "ne ponašaju dobro" kao rezultat smrzavanja. Za mnoge od njih ovaj će postupak biti izuzetno štetan. Najupečatljiviji primjer povrća koje ne voli smrzavanje je, naravno, rajčica.
Rajčicu treba protrljati. / Foto: afrodita.guru.

Dakle, za pravilno zamrzavanje najbolje je koristiti rajčice najnovijeg stupnja zrelosti. U pravilu, prodavači takvoj rajčici daju doslovno za sitnice, jer za dan ili dva takav proizvod već „uopće neće biti roba“. A sve zato što plodovi gube vanjske kvalitete i atraktivnost. Zanimaju nas okus i vitamini. Vrijedi odmah objasniti da ako pokušate zamrznuti kriške rajčice, vjerojatno će odmah izgubiti okus.
Pašteta od rajčice se kuha. / Foto: woman365.ru.

Kupivši rajčicu, započinjemo s pripremom. Prvo, odrežite oštećene dijelove, ako ih ima. Nakon toga, naoružamo se krupnom rernom i uz njegovu pomoć odvojimo meso od kore. Rajčicu također možete zakrenuti tako da stvari idu brže. Kao rezultat "čišćenja", trebala bi se dobiti tekućina koja nalikuje borschu. Izlijemo ga u posudu od nehrđajućeg čelika i dovedemo do vrenja, nakon čega kuhamo 1-1,5 sati. To je potrebno kako bi se isparila suvišna vlaga.
Rajčice su pakirane i zamrznute. / Foto: tomat.guru.

Potrebno je napraviti isparavanje kako nakon odmrzavanja rajčice nema vode. Međutim, vrlo je važno ne pretjerivati ​​s kuhanjem. Rajčice u tavi trebaju ostati tekuće. Nakon što se masa ohladila, mora se pakirati u plastične posude za hranu. Punjenje do vrha ne vrijedi. U spremnicima se tvar šalje u zamrzivač. Po želji možete dodati mrkvu, luk, papriku i sl. U berbu rajčice.
Nastavite temu čitajući o 11 načina za ponovno korištenje vrećice čaja i ne samo.

Pogledajte video: Bakina kuhinja- kako ostaviti cveklu za zimu (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar