Koncept motocikl s malim brzinama na parnom stroju

Bicikl na parni stroj.

Koncept bicikla s parnim motorom predstavili su nizozemski dizajneri. Izgled pravog čudovišta, moderno izuzetna brzina i gusarsko ime - to su glavne karakteristike ovog jedinstvenog motocikla.
Crni biser za par.

Na biciklističkom festivalu Bigtwin, koji se tradicionalno održava u Nizozemskoj, Revatu je predstavio jedinstveni koncept bicikla Black Pearl, čija je glavna karakteristika bila činjenica da ovo čudovište radi na parnom stroju.
Sporo kretanje čudovište.

Na izložbenom štandu parni motocikl pojavio se pod zastavom s likom ozloglašenog Jacka Sparrowa, heroja filmske serije "Kiratski pirati". Nije teško pogoditi da je naziv konceptualnog motocikla izravna referenca na ime broda legendarnog gusara.
Motocikl nazvan po gusaru.

Što je zajedničko motociklu s jedrilicom iz 17. stoljeća, teško je reći. Glavna i jedina sličnost ovih vozila u crnoj boji karoserije. Moderni parni bicikl daje steampunku mnogo više od romantike.
Jedinstveni dizajn čudovišta koji se sporo kreće.
Jedinstveni dizajn čudovišta koji se sporo kreće.

Prema tehničkim karakteristikama, "Crni biser" nije manje originalan. Maksimalna brzina ovog "bojnog broda" je samo 8 km h. Za usporedbu, prosječna brzina hodanja odrasle osobe je 4-5 km h. Dizajn "bisera" prilično je zamršen i nije najsigurniji, unatoč činjenici da su vozačko sjedalo i svi upravljački mehanizmi uklonjeni iz kotlova i motora sa strane. To ne ostavlja nadu da će koncept ikad biti objavljen u seriji.
Jedinstveni dizajn čudovišta koji se sporo kreće.

Iskreno, valja napomenuti da nizozemski "crni biser" nije jedinstven u svojoj vrsti. Na prijelazu iz 19. i 20. stoljeća motocikli na parne motore bili su prilično uobičajeni. Brzina im je bila veća od brzine modernog analognog, ali bili su izuzetno opasni, jer su kotlovi takvih motora često pregrijavali i eksplodirali zbog pada tlaka.
Opasan koncept.

Danas je održiviji koncept automobil koji se zamahom zgloba pretvara u dva bicikla - Savršeno rješenje za parove.

Pogledajte video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar