Knjige za najfiniji ukus. TOP 10 neobičnih knjiga

Lijepe knjige

Unatoč svemu, knjiga je i dalje najbolji poklon. Istina, najčešće je to e-knjiga. Međutim, među tiskanim knjigama stvorenim na stari način postoje i prava dizajnerska remek-djela koja se ne stidi pokloniti ni najzgodnijoj osobi. Ovdje je pregled samo desetak njih ispisnih remek djela.

1. Knjiga umiranja
Švicarski grafički dizajner Pierre Mendell, malo prije smrti, objavio je malu knjigu u kojoj je ukratko naveo svoja glavna postignuća i prekretnice u svojoj biografiji. Pa je na kraju odredio datum smrti. Na današnji dan umro je. Knjiga je napravljena u obliku križa postavljenog na zastavu Švicarske.
Knjiga umiranja

2. Knjiga koja curi
Američki pisac Jonathan Safran Foer odlučio je pokazati što je hipertekst. Stoga je njegova nova knjiga pod nazivom "Drvo koda" potpuno puna rupa.
Leaky knjiga
Leaky knjiga

3. Kuharica iz IKEA-e
IKEA tvrdi da je "kod kuće bolje". Kako bi ilustrirala ovaj princip, izdala je čak i kuharicu "HOMEMADE JE NAJBOLJI", sve recepte u kojima su prikazani u stilu uputa za sastavljanje modularnog namještaja IKEA.
IKEA kuharica
IKEA kuharica

4. Trodimenzionalna abeceda
Svi znaju da je svijet najpoznatiji u načinu igre. Dakle, abeceda se najbolje uči, kako se čini, koristeći trodimenzionalnu abecedu ABC3D.
Trodimenzionalna abeceda
Trodimenzionalna abeceda

5. Knjiga tunela
Pisac, kao i svaka osoba koja radi za računalom, može razviti tzv "tunelski sindrom". Očito je da je osoba koja je patila od njega stvorila knjigu Tunnel Vision, u kojoj je govorio o tunelu koji povezuje New York i New Jersey, njegovoj povijesti i suvremenosti. Pokazalo se vrlo jasno.
Knjiga tunela
Knjiga tunela

6. Trodimenzionalne knjige Benjamina Lacombea (Benjamin Lacombe)
Francuski ilustrator Benjamin Lacombe donosi prave trodimenzionalne knjige od kojih svako širenje raduje čitatelja novim opsežnim čudima. Trenutno je već stvorio dizajn za takva svjetski poznata djela kao što su Pinocchio, Madame Butterfly, Alice in Wonderland.
Trodimenzionalne knjige Benjamina Lacombea (Benjamin Lacombe)
Trodimenzionalne knjige Benjamina Lacombea (Benjamin Lacombe)
Trodimenzionalne knjige Benjamina Lacombea (Benjamin Lacombe)

7. Kuhač za pečenje u pećnici
Obično prvo otvaraju kuharicu, a zatim pećnicu kako bi ispekli nešto pročitano na stranicama knjige. No, hrvatski izdavači knjiga odlučili su taj proces preokrenuti iznutra. Napravili su kuharicu pod nazivom Well Done, koja se najprije mora peći u foliji u pećnici kako bi se na njenim stranicama pojavili recepti.
Kuhač za pečenje u pećnici
Kuhač za pečenje u pećnici
Kuhač za pečenje u pećnici

8. Paper WikipediaPaper Wikipedia
Na mnogim je jezicima broj članaka na Wikipediji dugo značajno premašio broj članaka u najpotpunijim papirnatim enciklopedijama na istim jezicima. Zbog toga je u papirnatom obliku nemoguće. Barem se tako činilo, sve dok dizajner Rob Matthews nije stvorio svezak od 5000 stranica koji se sastojao od nekoliko desetaka tisuća najposjećenijih članaka u odjeljku engleske Wikipedije. Naravno, u ovoj knjizi nema praktične komponente. No s druge strane vrlo je jasno prenošena suština elektroničke enciklopedije.
Papirna Wikipedia
Papirna Wikipedia

9. Noćna knjiga
Knjiga "Dobre ideje sjaju u mraku" nije baš knjiga. Ovo je noćna svjetiljka, stilizirana kao knjiga, i dizajnirana da je stavi na policu za knjige. Iako se može staviti i na stol. Doista, u ovoj „knjizi“ sjaji ne samo korijen, nego i slova na koricama.
Noćna knjiga
Noćna knjiga

10. Knjiga začina
Obično se sve vrste začina i začina za hranu obično spremaju u posebne staklenke. No, dizajner Nick Bampton predlaže korištenje knjige za to. Svaki će list sadržavati određenu količinu začina. A da biste ih dodali u jelo, samo ga trebate otkinuti i baciti u tavu. Ovaj list pod utjecajem temperature i vlage jednostavno će se otopiti u hrani.
Knjiga začinima
Knjiga začinima

Pogledajte video: 3 KREATIVNE ideje za ORIGINALNO pakovanje poklona (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar