5 "industrija" koje su zauvijek promijenile prostor

Kako je prostor promijenio naš način života.

Kad se čovječanstvo pripremalo za prvi korak u svemir, u razvoj astronautike bile su uključene različite industrije. Nakon što se dogodila velika stvar, mnoge su "kozmičke" stvari prešle na Zemlju.

1. Odjeća

Promijenjena svemirska odjeća.

Čičak i patentni zatvarači na odjeći svima poznatoj danas su se pojavili zbog razvoja zrakoplovne industrije. Prva značajnija upotreba koju su dobili u odjeći za astronaute. Termalno rublje popularno danas migriralo je iz zvjezdanog prostora. Štoviše, mnoga "medicinska" odjeća, poput posebne odjeće za djecu s mentalnim smetnjama, također je izvorno stvorena za svemir.

2. posuđe

Svemirske zdjelice.

Poznate non-stick posude pojavile su se upravo zbog razvoja zrakoplovne industrije. Međutim, oni uopće nisu napravili tave za svemirske brodove, već vrlo neljepljivi premaz koji se danas koristi u njima.

3. Digitalna tehnologija

Iz orbite s ljubavlju.

Moderne digitalne fotografije i video kamere nisu se uopće pojavile zahvaljujući snalažljivim gospodarstvenicima, već zahvaljujući hladnom ratu i širokoj distribuciji špijunskih satelita. Prvi uzorci takve opreme opremljeni su sličnom opremom. Danas je taj razvoj vojnog prostora dostupan svima nama.

4. Kućanski aparati

Pa čak i usisavač.

Uređaji u domaćinstvu također su se razvili zahvaljujući letovima u svemir. Općenito, sve se "mobilne" tehnologije pojavile upravo zahvaljujući svemirskim letovima. Međutim, sada se ne radi o pametnim telefonima i prijenosnim računalima, ali on je tako jednostavna stvar kao što je usisivač. Prvi mali usisavači napravljeni su posebno za svemirske brodove.

5. Komunikacija

Bez prostora i interneta ne može ići.

Možda najočitija stvar koju su nam dala svemirska istraživanja bile su komunikacije. Satelitski geolokacijski sustavi, satelitska komunikacija, satelitski internet, televizija i još mnogo toga. Sve je to bilo moguće ne zbog letova u svemir, već zbog letova u svemir, kako je prvobitno stvoreno za služenje samim brodovima.
Bit će zanimljivo saznati više 10 planetapotencijalno pogodan za ljudski život.

Pogledajte video: 40 SIMPLE FOOD IDEAS YOU HAVE TO TRY (Studeni 2019).

Ostavite Komentar