Vrijeme je poput vode. Akvalični sat Branislava Šipke

Spor filozofski sat Aqualicious Clock

Netko osjeća vrijeme poput pijeska kroz prste, a zatim na stolu takve osobe vijori klasični pješčani sat. Drugi, za kontrolu vremena, trebaju drugačiju, nježniju supstancu - na primjer, vodu. Kapljice kap po kap prolaze, minute dodaju satima, satima do potoka, a potoci poput sata bježe u otvoreno more pod imenom Život. Dizajner imenovan Branislav Šipka ponude pomoću originalnog vodenog sata Aqualicious sat.

Ne, ti mokro zidni šetači neće vam pokazati koliko je sati, neće vam pomoći da ne zakasnite na posao ili sastanak, neće vas probuditi u određeno vrijeme, već sve zato što to nije bilo položeno u njih pri “rođenju”. Aqualicious Clock potreban je kako bi pokazao koliko je vremena prošlo od početka dana, a koliko je ostalo da bi onaj koji uzalud provodi vrijeme mogao vlastitim očima vidjeti kako vrijeme prolazi kroz prste. U figurativnom smislu, naravno.
Spor filozofski sat Aqualicious Clock

Konceptualna priroda Aqualicious Clocka prilično je proizvoljna - općenito, nije tako teško napraviti takav sat. Jedini je problem hoće li ih ljudi trebati. Danas, kada se svi žuri i žure za svojim poslom, doručkuju, ručaju i večere u pokretu, ovaj spor filozofski sat može se činiti kao apsolutno nepotreban uređaj na zidu. Međutim, oni koji nauče zen, meditiraju i cijene vrijeme općenito, umjesto u dijelovima podijeljenim na minute, Aqualicious Clock će vam se sigurno svidjeti.

Pogledajte video: Jala Brat x Buba Corelli x Rasta - Benga po snijegu Official Video (Studeni 2019).

Ostavite Komentar