Rolls-Royce sweptail: najmoćniji svjetski luksuzni automobil

Izuzetno luksuzni štikli Rolls-Royce.

Na natjecanju Villa d'Este Elegance u Italiji, gledatelji i novinari bili su zadivljeni novim očaravajućim automobilskim projektom. Bogati Britanac, čije se ime ne zove, plasirao je okruglu svotu za luksuzni kupe Rolls-royce duksizrađena u jednom primjerku.
Custom Sweetptail Rolls-Royce.

Rolls-Royce šljokica ("Zakrivljeni rep") izrađena je po mjeri. Drugog tako lijepog, luksuznog i jedinstvenog automobila ne možete pronaći nigdje drugdje.
Graciozni, glatki obrisi Rolls-Royce Sweptail-a.

Na zahtjev kupca, dizajn je izveden u stilu 1920-30-ih, a automobil je pomalo nalik jahti. Sam vlasnik sudjelovao je u kreiranju projekta, otišao je u tvornicu u Goodwoodu i razgovarao s glavnim dizajnerom Rolls-Roycea. Rezultat je luksuzni automobil glatkih, čistih linija. Najavljeni trošak Sweptail-a očarava ni manje - 13 milijuna dolara.
Monumentalna veličina s prednje strane štikle Rolls-Royce.
Brojevi 08 ispred i iza Rolls-Royce Sweptail je britanski registarski broj vozila.

Automobil ima mnogo elemenata izrađenih od poliranog aluminija, poput lažne rešetke hladnjaka s utisnutim brojevima "08". Riječ je o britanskom registracijskom broju, za koji su također uredno platili.
Prednja ploča Rolls-Royce Sweptail-a ima najmanje tipke, ali postoji odjeljak za šampanjac.
Stražnji dio Rolls-Royce Sweptail-a.

Prednja ploča automobila oslobođena je brojnim gumbima, no tu su hladnjak za bocu šampanjca i pretinac s dvije kristalne čaše za vino. Dizajn interijera koristi egzotično drvo ebanovine i pallado. Stolice su izrađene od prave kože s posebnom šupljinom, a iza njih je stalak za prtljagu sa svjetlom.

Tijelo ručne montaže očaravaju svojim obrisima. Stoji na platformi proizvodnog modela Rolls-Royce Phantom Coupe i opremljen je 6,75-litarskim V12 motorom koji isporučuje maksimalnu snagu od 459 KS. a okretni moment do 720 N • m.
Anonimni kupac platio je 10 milijuna funti za svoj jedinstveni Rolls-Royce. Zahvaljujući tome, Sweptail je postao novi najskuplji stroj u povijesti 10 skupih i poznatih superautomobila.

Pogledajte video: World's Most Expensive Car: $ Million Rolls Royce Sweptail (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar