10 namirnica koje učinkovito uklanjaju toksine iz tijela

Bez toksina!

Danas je okoliš vrlo agresivan za ljude. Posvuda su toksini u hrani, zraku, vodi. Oni su sposobni nanijeti ozbiljnu štetu ljudskom zdravlju, poremetiti aktivnost stanica. Stoga raste važnost detoksikacije tijela i za to nije potrebno koristiti lijekove iz ljekarne. Liječnici preporučuju niz proizvoda koji će pomoći ukloniti toksine iz tijela.

1. Grejpfrut

Prirodni sorbent grejp.

Ovo voće pomaže čišćenju probavnog sustava, a također može spriječiti razvoj bubrežnih kamenaca. Budući da grejpfrut ima vrlo nisku prirodnu razinu šećera i kalorija, izvrstan je za dijetu.

2. Krompir

Prirodni sorbent krumpir.

Krompir (posebno slatki krumpir) proizvod je vrlo jakih antioksidativnih svojstava. Odličan je izvor vitamina A (u obliku beta-karotena) i jednako dobar izvor vitamina C, a oba su antioksidanti dizajnirani da razgrade slobodne radikale u tijelu. Uz to, slatki krumpir sadrži spojeve koji mogu vezati teške metale poput kadmija, bakra, žive i olova, uklanjajući ih iz tijela.

3. Brokula

Prirodni sorbent brokule.

Ovo povrće prepuno je antioksidanata koji dobro rade čišćenje organizma. Sadrži i enzime koji pomažu probavnom sustavu. Sirova brokula najbolje se poslužuje jer ima višu razinu hranjivih sastojaka.

4. Avokado

Prirodni sorbent avokada.

Avokado je odlična hrana jer je ovo voće bogato antioksidansima, uključujući glutation. Celuloza iz avokada može detoksificirati tijelo, uklanjajući štetne toksine iz njega. Smanjenje razine štetnih kemikalija u tijelu dovest će do činjenice da će osoba biti zdravija i osjećati se bolje.

5. Kupus

Prirodni sorbent kupus.

Kupus sadrži sumpor koji je vrlo važan za uništavanje štetnih kemikalija u tijelu. Sumpor može pomoći da se riješite svega "nepotrebnog": od pesticida do lijekova koji se slabo izlučuju iz tijela.

6. Sjemenke suncokreta

Sjemenke prirodnog sorbenta suncokreta.

Ispada da obične sjemenke nisu samo prikladne za brzu užinu, već mogu detoksificirati i jetru, uklanjajući štetne toksine. Uz to, sprečavaju stvaranje kolesterola, koji također šteti tijelu.

7. Brusnice

Prirodni sorbent brusnica.

Brusnica je oduvijek bila korisna u sprječavanju infekcija mokraćnog sustava, ali ljudi često ni ne sumnjaju da ova bobica može pomoći u uklanjanju toksina iz tijela. Također, ne zaboravite na antibakterijska svojstva brusnica.

8. repe

Prirodni sorbent repe.

Ovaj usjev korijena može biti uključen u mnogo različitih recepata ili koristiti sirov. Repe su pune antioksidanata, a purpurni pigment sadržan u njemu, nazvan Betacyanin, dokazali su znanstvenici u borbi protiv raka.
Betain (druga supstanca koja se nalazi u repe) stimulira jetrene stanice, a također štiti jetru i žučne kanale. A, ako prethodna nije bila dovoljna, onda, kao što pokazuju rezultati studija, pektin u repe se veže i pomaže u uklanjanju teških metala iz tijela.

9. Češnjak

Prirodni sorbent češnjak.

Drugi proizvod, u kojem ima puno sumpora, savršen je za čišćenje organizma. Češnjak ima i antibiotska svojstva, pa može pomoći kod prehlade. U stvari, ako jedete češnjak svaki dan, onda će vam pružiti puno zdravstvenih koristi.

10. Limun

Prirodni sorbent limuna.

Limuni su izvrstan izvor vitamina C koji pomaže u stvaranju glutation-a, tvari potrebne za detoksikaciju jetre. Sadrže i fitokemikalije zvane limonen, koje pospješuju detoksikaciju jetre i oslobađaju tijelo od "dodatnih" kemikalija. Redovito jedenje limuna može poboljšati vaše zdravlje.

Odabir dijeta i sjedenje za stolom za večerom vrijedi se prisjetiti 7 jednostavnih prehrambenih navika koje će vam pomoći u izbjegavanju propadanja zuba i zubobolje

Ostavite Komentar