Ukrajinski zanatlija sagradio je palaču u seoskoj kući od praznih boca šampanjca

Ukrajinski zanatlija sagradio je palaču u zemlji od praznih boca šampanjca.

U jednoj od dacha zadruga u blizini Zaporožje, možete vidjeti pravu palaču s balkonom i gospodarskom zgradom. I kakvo iznenađenje kad dođete bliže i shvatite da je ovo arhitektonsko remek-djelo izgrađeno od praznih staklenih spremnika šampanjca.
Vikendica od praznih boca.

Vladimir Sysa, stanovnik Zaporožja, sanjao je o seoskoj kući nekoliko godina, a kad mu je dodijeljeno zemljišno zemljište, ispostavilo se da je gradnja kuće skupa stvar. A onda je tek rođeni ljetni stanovnik uključio narodnu pamet i odlučio sagraditi kuću od staklenih boca. Boce šampanjca smatrao je najboljom opcijom.
Vladimir Sysa vlasnik je seoske kuće izrađene od staklenih boca.
Staklena palača od 8000 boca.

Međutim, iskreno, vrijedi reći da je Vladimir dugo vremena pokrenuo ideju o izgradnji staklene palače. Još u 80-ima, vidio je u jednom od časopisa fotografije čudne kuće napravljene od staklenih posuda i počeo sakupljati prazne boce u nadi da će jednog dana uspjeti realizirati takav projekt.
20 godina za ostvarenje sna - je li to pojam?
Vikendica ukrajinskog majstora Vladimira Sysa.

Bilo mu je potrebno 20 godina i 8 tisuća praznih boca da ispuni svoje snove. Usput ih je skupljao gdje god je mogao: restorane, parkove, prijateljske gozbe, pa čak i kante za smeće. Bio je samo jedan zahtjev - boce trebaju biti domaće, jer je čaša u njima, za razliku od uvezenih, debela.
Autor je neobičnog projekta u blizini svog doma.

Kao rezultat arhitektonskih istraživanja, na ljetnoj kućici se nije pojavila samo kuća, već prava palača. Prema vlasniku kuće, konstrukcija boca umotanih u beton toliko je jaka da se ne može slomiti ni čekićem. A osim toga, kuća ima iznenađujuće ugodnu mikroklimu: ljeti se možete sakriti od vrućine, a zimi se možete zagrijati u najtežim mrazima.
Želja za luksuzom gura ljude na stvarne dizajnerske podvige. Na primjer, 30 godina star je popravljao svoj stan kako bi ga pretvorio u Versailles .

Ostavite Komentar