9 stranih automobila koji su bili najtraženiji u Rusiji tijekom "vrtoglavih" 90-ih

Što su strani automobili vozili u Rusiju iz inozemstva.

Krajem prošlog stoljeća strani su se automobili izlili u postsovjetski prostor. Neki su bili bolji, drugi gori. Lako je pogoditi da se vrlo brzo pojavio popis popularnih "favorita" koji su se ovdje prodavali u prvom redu iz inozemstva. Kakvi su to bili automobili? Sada razgovarajmo o tome.

1. Lada Samara

Domaća Lada Samara, koja nije domaća.

Zašto (i što je najvažnije, kako) može voziti predstavnika stvaranja pogona na prednjim kotačima tvornice Volga u Rusiju? Stvar je u tome što se ne radi o Lada strojevima dizajniranim za lokalnu potrošnju, već o izvoznim modelima. Imali su bitno različitu razinu opreme, pa ih je lokalni kupac vrlo cijenio. Pored toga, takva je Lada imala bolje ispunjenje i detalje.

2. Mercedes E klase W123

Mercedes E-klase W123 bio je u velikoj potražnji.

Archinadezhny, nevjerojatno udobna i, naravno, nepretenciozna limuzina bila je vrlo popularna među ljudima. Bilo ih je toliko mnogo da pronalazak takvog automobila nije bio problem onima koji bi mogli pronaći novac da ga kupe. Modeli s velikim brojem motora uvezeni su u Rusiju. Nemački se automobil pokazao uistinu nemoguće probiti.

3. Audi 100 C3

Audi 100 C3 osvojio je svoje mjesto na tržištu.

Zbog oblika karoserije, ovaj automobil je narod dobio nadimak "haringa", a automobil je 90-ih mogao dobiti svoj dio slave i prepoznatljivosti u domaćim otvorenim prostorima. Vrlo pouzdan, prilično udoban i što je najvažnije - prostorni Audi 100 C3 vjerno je služio svojim vlasnicima više od jedne godine.

4. BMW 5-serije E34

Što bi moglo biti poželjnije od BMW-a 5 serije E34.

Ljudi su ovaj automobil usporedili s T-34 zbog njegove pouzdanosti. Legendarna „petorka“ treće generacije. Ovaj auto je bio stvarno cool! Mnoge urbane legende govore o njoj (na mjestima koja nisu baš pristojna!). Naravno, BMW 5-serije E34 također je okružen tužnim oreolom slave banda. Ovo je automobil koji su htjeli na cestama i pokušali zaobići bočno.

5. Volkswagen Passat B3

Veliki i pouzdan izbor građana Volkswagen Passat B3.

Stroj koji je u mnogo čemu postao odraz kupnog interesa Rusa (i svih stanovnika postsovjetskog prostora). Sve zato što je automobil pokušao potražiti jeftinije i više. A ovaj mladić iz treće generacije najbolje odgovara za ovakvu vrstu zahtjeva. Posebno velika potražnja bila je za tipovima vagona. Volkswagen Passat B3 bio je voljen zbog ogromnog prtljažnika, jeftinih dijelova, opće nepretencioznosti i visokih resursa udara.

6. Opel Kadett E

Dobro, ali ovaj Opel Kadett E. nije bio baš dobar.

Međutim, veličina nije najvažnija. U 90-ima je bilo onih koji su se mnogo više brinuli o potrošnji i cijeni. Nažalost, u ovom slučaju, izbor kupca počivao je na Opel Kadett E. Nažalost, unatoč vrlo jakoj potražnji, automobil je stekao izuzetno lošu reputaciju na sekundarnom tržištu, koja je nakon toga bila fiksna za sav Opel. Što učiniti, ruski su uvjeti bili prestrogi za Kadetta.

7. Ford Sierra

Prekomorski gost Ford Sierra, stekao je dobru slavu.

Što je bilo potrebno neiskusnom automobilistu koji je jučer sišao iz domaćeg Žigulija? Automobil Ford Sierra u potpunosti je ispunio njegovu potražnju. Pouzdan motor i jednostavnost dizajna, kao i izvrsno ovjes, učinili su stroj jednim od ključnih igrača na tržištu u tom desetljeću.

8. Toyota Mark II X80

Japanska Toyota Mark II X80 bila je samo jedna od mnogih.

Vozači iz Japana vukli su doslovno sve što se pokaže za ruku. Toyota Mark II X80 nije bila iznimka. Međutim, ovaj je automobil uspio steći posebnu popularnost kod ruskog vozača. Kao što bi se moglo očekivati, presudnu ulogu u tome odigrala je visoka pouzdanost i razumna cijena, kako za kupnju tako i za održavanje stroja. Istodobno, Mark II X80 ima dobru opremu.

9. Mitsubishi Galant MkVI

Automobil Mitsubishi Galant MkVI o kojem su mnogi sanjali.

U jednom trenutku, Galant je u svakom pogledu bio napredni automobil. Zračni ovjes, turbo punjenje, osovina upravljača i, naravno, samo pogon na sva četiri kotača. Sve se to moglo vidjeti samo u većini „napunjenih“, skupih sklopova. Većina vozača i dalje je preferirala model jednostavniji i pristupačniji. Međutim, Galant je pojeo svoj udio pita na tržištu.
Prošlo XX stoljeće pamtilo se po mnogim stvarima. Uzmi ovaj Sovjetska letjelica Mriya, koja je sposobna prevoziti svemirski brod i općenito je stvorena upravo za takve svrhe.

Ostavite Komentar