Fotografski roboti za National Geographic

Fotografski roboti za National Geographic

Konzorcij za medije Nacionalni zemljopisni odlučio više ne riskirati svoje zaposlenike koji su dugi desetljećima morali uklanjati opasne životinje u njihovoj neposrednoj blizini. Sada je odgovoran za ovaj postupak dva fotografa robota: zemlja i letenje.

U današnje vrijeme roboti sve više istiskuju ljude iz različitih područja njihove djelatnosti. U devetnaestom stoljeću, pokret Luddita, ljudi koji su uništavali parne motore, zamjerao im je što im oduzimaju nekvalificirani posao, u Engleskoj. Sada bi se astronauti koji bi se mogli natjecati s japanskim robotom Kiroboom ili profesionalni ekstremni fotografi mogli pridružiti ovom društvu tehnofoba, jer je National Geographic već pronašao zamjenu za njih.
Fotografski roboti za National Geographic

National Geographic potpisao je ugovor sa SuperDroid Robots, tvrtkom koja razvija robote za različita područja djelovanja, na primjer, za miniranje bombi. Na temelju potonjeg izgrađen je droid koji je nedavno otišao u Afriku kako bi snimio film o životu lavova ponosa.
Fotograf robota izvrsno je obavio svoj zadatak. Napravio je desetine sati videa i tisuće fotografija koje će se potom koristiti za uređivanje dokumentarca i stvaranje nekoliko fotografskih slika za web stranice i časopise National Geographica.
Fotografski roboti za National Geographic

Nesumnjiva prednost ovog robota nad profesionalnim fotografom i snimateljem je ta što se ne treba bojati za svoj život. Ako bomba ne može ništa učiniti s takvim droidom, onda lavovi neće mu donijeti nikakvu štetu. Kako se ispostavilo, divovska mačka brzo se navikla na takvog susjeda i prestala mu je obraćati pažnju. Samo su se lavovi povremeno igrali s pokretnom igračkom.
Impresionirani uspjehom fotografa robota iz SuperDroid Robotsa, rukovoditelji National Geographica odlučili su se obratiti MikroKopteru, kompaniji koja proizvodi leteće bespilotne letjelice. Tako će se u budućnosti u arsenalu ovog televizijskog kanala pojaviti još jedan nevjerojatan robot koji uzima ekskluzivne snimke iz samog srca divljine, nedostupne živim fotografima i snimateljima.
Fotografski roboti za National Geographic

Ostavite Komentar