19 stvari koje treba riješiti da stan ne pretvore u deponiju

Stare stvari koje lebde stan.

Možda svi u kući imaju hrpu reklamnih knjižica, koje gotovo svakodnevno pune poštanski sandučić ili posuđe s čipsom. Ali u stvari, te sitnice su pravo smeće, što ne ostavlja prostora za održavanje kuće u redu. U ovom pregledu nalazi se 19 stvari kojih je vrijeme da se riješe, kako se stan ne bi pretvorio u pravu deponiju.

1. Razmažena odjeća

Odjeća rastrgana i istrošena.

Džemper s mrljama umaka koji se ne može ukloniti, traperice s rupom na najneugodnijem mjestu i druge istrošene stvari treba poslati u smeće. No, pletiva se može koristiti umjesto krpica, a topla odjeća treba dati u sklonište za životinje.

2. Odjeća koja je postala po veličini

Kad odijelo više ne sjedi.

S odjećom koja je tijekom godina postala mala, bolje je nemilosrdno reći zbogom. Čak i ako se traperice koje ste nosile na prvoj godini na sveučilištu spoje za nekoliko godina, malo je vjerojatno da ćete ih poželjeti nositi, jer su izvan mode. Isto se može reći i za odjeću koja je postala velika. Odjeća u dobrom stanju može se zamijeniti za nešto stvarno prikladno, prodati ili pokloniti. Uz sve ostalo, ostavite bez žaljenja.

3. Stare cipele

Zastarele i rastrgane cipele.

U ormaru za cipele također je korisno s vremena na vrijeme obaviti reviziju i baciti sve nepotrebno. Stare papuče, cipele s razbijenim potpeticama, tenisice s ispucanim potplatima. I ne nadajte se da ćete jednog dana s tim cipelama otići u radionicu. Ako to još niste učinili, onda vam ove cipele zaista ne trebaju.

4. Istrošeno donje rublje

Donje rublje bi trebalo biti u savršenom stanju.

Nositi grudnjak koji je izgubio boju ili izblijedio gaćice je nepoštovanje vaše voljene. Donje rublje također ima rok trajanja: tkanina bledi, pojavljuju se rupe i mrlje koje nije moguće ukloniti. Razdvajamo se bez žaljenja.

5. Nepropusne čarape i čarape

Rupe i ispuhi.

Na pantyhose se pojavila strijela - imali su mjesto u smeću, a ne u ormaru. Par hlača s puloverima može se ostaviti za nošenje ispod hlača po hladnom vremenu. S rupama u čarapama, algoritam je ili ušiven ili bačen na vrijeme.

5. Nakit

Kutija s blagom.

Možda svaka djevojka ima svoju kutiju s blagom. I neće biti suvišno periodično revidirati u ovom "škrinju", oslobađajući se slomljenih, rastrgnutih i zastarjelih.

7. Stare blagdanske haljine

Omiljena odjeća.

Za neke su vjenčanice ili maturalne haljine pohranjene godinama. Ali malo je vjerojatno da će nešto moći racionalno odgovoriti na pitanje - ali za što? Naravno, lijepi su i podsjećaju na sretne događaje, to je vjerojatno sve. Malo je vjerojatno da će se to pojaviti za otprilike 5 godina. Ako nemate mentalne snage poslati ove haljine u smeće, možete ih staviti na prodaju ili ih pokloniti.

8. Tipke i sonde za tkanine

Iste te legendarne torbe.

Ove minijaturne vrećice poznate su svima. I dok ih gotovo nitko ne koristi za njihovu namjeravanu svrhu. A oni su namijenjeni ispitivanju proizvoda za prašak za pranje. Ako takve testove ne provedete, riješite ih se odmah. Gumbe treba ostaviti, ali pregledajte ih najmanje jednom godišnje. I tako se događa da stvari već dugo nisu u ormaru, a gumbi iz nje i dalje su pohranjeni.

9. Tepsije bez lijepljenja

Stare tepsije bez lijepljenja.

Bez obzira na to koliko se suvremene tave hvale, imaju značajan minus, nisu izdržljive. Čim se pojave ogrebotine na premazu koji se ne lijepi, te zdjelice se moraju zbrinuti.

10. Posude i pribor za kuhanje

Stari kuhinjski pribor.

Mnoge su domaćice u kuhinji prepune posuđa za kućanstvo, koje su dobile od svojih baka. Potrebno je razvrstati sadržaj ormara i ukloniti sve nepotrebno iz njih. I nije potrebno bacati stare, već dobre stvari. Na primjer, velike posude mogu se dati volonterima, a ljubiteljima šećera dati retro ljubitelje šećera i šalica.

11. Neispravni posuđe

Slomljena jela.

Ploče s usitnjenim rubovima, šalice s usitnjenim ručkama i napukle čaše imaju jednu sudbinu - u smeću.

12. Posteljina

Posteljina s mrljama i rupama.

Naviknete se na mnoge stvari koje su u kući i jednostavno ih ne primjećujete. Pogledajte bliže ormar za posteljinu. Ne spavajte na izblijedjelim jastučićima i plahtama s rupama. Oni su već odslužili svoje vrijeme i vrijeme je da ih pošaljete u krpe. Uz to, ovo je prilika da se počastite novim, lijepim, kvalitetnim posteljinom.

13. Stari ručnici

Stari ručnici nisu u kupaonici.

Ručnici, poput krevetnih garnitura, imaju svoj rok trajanja. Nepropusni, isprani i zaprljani predmeti treba poslati u smeće.

14. Neispravna oprema i električni uređaji

Put stare tehnike do odlagališta.

Kućanski aparati, koji se već dugo ne koriste, mogu se predstaviti onima kojima je doista potreban ili ih prodati. Bez žaljenja možete se razdvojiti s drevnim telefonima, starim televizorima, slušalicama i ostalim sadržajima. Nema koristi - čvrsto smeće.

15. Kutije iz elektrotehnike

kutije

Čim istječe garancija za određeni uređaj, vrijeme je da se riješite kartonskih kutija. Ne bacajte samo one kutije čiji sadržaj planirate prodati.

16. Udžbenici i bilježnice

Stari udžbenici.

Priznajte da li često gledate u udžbenik fizike za 10. razred ili ponovno čitate sažetke iz astronomije. Ako ne, zašto ih onda zadržati?

17. Razglednice i pozivnice

Zbirka čestitki.

Naravno, nezaboravne poruke drage srcu ne treba bacati, ali ako se puno njih nagomilalo, oni su u stanju baciti ne samo ormar, već i stan.

18. Pošaljite smeće

Riješimo se neželjene pošte.

Bolje je uspostaviti pravilo da se na vrijeme riješite reklamnih letaka, kao i isteklih komunalnih primitaka, starih kataloga i ostalog smeća koje se dugi niz godina pohranjuje na stolić za kavu.

19. Audio i video vrpce

Te kasete.

Još uvijek uvijate magnetofon ili video uređaj? Ako ne, zašto vam je potrebna kolekcija audio i video vrpci? Doista, danas se bilo kakva glazba i filmovi mogu lako pronaći na Internetu.
Oni koji se odluče urediti stvari u kući trebaju znati grube dizajnerske pogreške koje u glavi daju beskućnički okus .

Pogledajte video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Travanj 2020).

Ostavite Komentar