Koja kazna očekuje vozače za radarski detektor 2019. godineUređaji kao što su radarski detektori i radarski detektori velika su potražnja na tržištu automobilskih dodataka. Dosta se motorista odluči instalirati ove uređaje, zaboravljajući da bi se mogli suočiti s odgovarajućom odgovornošću pred zakonom za takve "igračke". Što će slovo zakona reći ove godine?
Nitko ne voli policijske radare. | Foto: 4tochki.ru.

Treba razumjeti da su radarski detektor i radarski detektor različiti uređaji. Radar emitira valove koji ometaju ispravan rad opreme službenika za provođenje zakona. Situaciju komplicira činjenica da u rijetkim slučajevima elektromagnetski impulsi općenito mogu prouzrokovati štetu na opremi. Iz tog razloga, upotreba ove vrste naprava u automobilu u Rusiji predviđa administrativnu odgovornost. U skladu s člankom 13.3 Zakona o upravnim prekršajima Ruske Federacije, vozaču će biti izrečena novčana kazna i oduzeta nelegalna oprema.
Ne igrajte se sa zakonom na putu. | Foto: kskhelp.ru.

Radarski detektor, pak, djeluje na potpuno drugačiji način. Uređaj bi trebao upozoriti vozača na kamere za video snimanje s radarima ispred, kao i patrole prometnih policija i patrole koje mjere brzinu vozila. Nadalje, ruski administrativni zakonik ne predviđa kazne za upotrebu detektora, zbog čega su takvi uređaji dopušteni. No nije sve tako jednostavno kao što se čini.
Vrlo brzo svi ovi uređaji mogu biti u potpunosti zabranjeni. | Foto: novinki-krossoverov.ru.

Mediji se s vremena na vrijeme pojavljuju informacije da policija razmatra uvođenje odgovornosti za uporabu detektora. S obzirom na to, može se pretpostaviti da se takve mjere doista mogu poduzeti u doglednoj budućnosti. Štoviše, čak i danas čak i detektor može izreći kaznu. Činjenica je da se vrlo često ovi uređaji instaliraju na vjetrobransko staklo ili u blizini.
Oni također mogu tražiti detektor. ¦Foto: yandex.ru.

Prema tome, teoretski, policajac može dovesti vozača na odgovornost prema članku 1. čl. 12.5 Administrativnog zakona, novčanom kaznom u iznosu od 500 rubalja i upozorenjem. To je zato što 7.3 prometna pravila zabranjuju tijekom rada vozila postavljanje predmeta u kabinu koji će biti u vozačevom vidnom polju.
Zasebno treba dodati da je na putovanju izvan granica Ruske Federacije bolje odmah ukloniti detektor, jer su u mnogim europskim zemljama ti uređaji već zabranjeni.
Želite znati još korisnih i zanimljivih stvari o redu i miru na putu? Zatim pročitajte o koje automobili inspektori prometne policije gotovo nikada ne zaustavljaju u našem vremenu.

Pogledajte video: Oprezno u vožnji zbog radara (Travanj 2020).

Ostavite Komentar