Bolest kao umjetnost: djevojka s rijetkom genetskom bolešću crta nevjerojatne slike na svom tijelu

Djevojčica s rijetkom genetskom bolešću pretvara svoje tijelo u umjetničko djelo

Samopouzdanje, želja za životom, stvaranjem i uživanjem u svim blagoslovima čovječanstva - svima nama je potrebno sve to da bismo bili sretni. Ali ponekad u životu svakoga dođe crna traka. U takvim je trenucima teško pronaći snagu za dalje. Ali moramo se sjetiti da možete pronaći izlaz iz bilo koje, čak i najteže situacije. A primjer za to je nevjerojatno hrabra djevojka koja je svoju neizlječivu bolest uspjela pretvoriti u umjetničko djelo.
U dobi od 12 godina, Ashley Soto dijagnosticiran je vitiligo

Amerikanka Ashley Soto, imala je 12 godina, kad su joj liječnici dijagnosticirali rijetku genetsku bolest - vitiligo - poremećaj pigmentacije kože zbog čega je cijelo tijelo prekriveno bijelim mrljama. Ova bolest pogađa samo 1% svjetske populacije. Sve je počelo malom mrljom na vratu, ali nakon godinu dana 75% Ashleyevog tijela prekrilo se takvim mrljama.
75% Ashleyevog tijela prekriveno je bijelim mrljama

Teško je zamisliti kako tinejdžeri zlostavljaju djevojku. Ashley se jako stidjela svog izgleda, pogotovo nakon što ju je jednog dana djevojčica pitala je li prosula izbjeljivač na sebe. Nakon ovog incidenta, Ashley nije dugo izlazila i sakrila tijelo ispod dugih rukava i džempera s grlom.
Ashley se jako sramila svog tijela

Međutim, to nije dugo trajalo. Ashley je uspjela svoj promašaj pretvoriti u dostojanstvo. Djevojčica koristi svoju kožu kao umjetničko platno na kojem slika slike koje izgledaju kao ništa.
Ashley koristi svoje tijelo kao umjetničko platno

Traženje markera preko područja njegove kože, Ashleyevo tijelo postaje poput mape svijeta.
Ashleyevo tijelo postaje poput mape svijeta

No, djevojka se tu ne zaustavlja: njezina najnovija kreacija je Van Goghova poznata slika Zvjezdana noć. Slažete se, izgleda nevjerojatno!
Ashley je naslikala poznatu Van Goghovu sliku na svom tijelu

„Nikad nisam razumjela ljepotu svoje kože dok je nisam istaknula markerom, priznaje Ashley.„ Body art mi je pomogao da volim sebe onakvom kakva jesam i naučio me da se ne stidim svojih nesavršenosti! “
Body art pomogao je Ashley da prihvati sebe takvim kakva je.

Ashley danas ima preko 100 000 pratitelja na Instagramu i ovo je tek početak. Djevojka s radošću daje intervjue brojnim publikacijama u kojima apelira na sve ljude sa sličnim problemima da prihvate sebe kakav jesu i da se ne osramote zbog svojih nedostataka.
Ashley poziva svoje sljedbenike da vole sve njihove mane

Usput, ne samo Ashley Soto stvara nevjerojatne slike na tijelu. Mlada njemačka umjetnica Gesine Marwedel koristi body art kao terapijastvarajući jednostavno nevjerojatne iluzije.

Pogledajte video: BUĐENJE!!! PREVEDENO NA HRVATSKI. David Icke FULL HD 2014 (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar