Natjecanje za Halloween - rezbarenje bundeve

Skulpture od bundeve

Nadamo se da su svi imali uspješan Noć vještica i da će ga pamtiti cijeli život? Vjerojatno ste osvojili 10.000 dolara za stvaranje najneobičnije skulpture od bundeve. Pa ostaje nam sreća za onoga koji je postao sretan.

Postao je kipar Ray Villafane iz DC Comicsa, a upravo je on pobijedio na Natječaju za rezanje bundeve. Natjecanje je trajalo šest i pol sati, a na njemu su sudjelovale četiri osobe koje su se natjecale za glavnu nagradu. I bile su tri faze natjecanja. Prvi je sasvim standardan - rezanje Jacka fenjerom (Jack - O'Lantern). Drugi dio: trodimenzionalna skulptura, koja bi trebala maksimalno odgovarati duhu praznika. Pa, u trećem su dijelu sudionici dobili potpunu slobodu djelovanja. I Ray je osvojio sva tri dijela, a zatim i glavnu nagradu - 10.000 dolara.
Skulpture od bundeve

Prve dvije bundeve vrlo su zanimljive, iako pomalo zastrašujuće, ali treća bundeva je čak šokantna. Umjetnik je ne samo da je izrezao i izrezao smiješno lice iz nje, već je i malo dijete pretvorio u vukodlaka! Čisto prema van, ali čak i gledajući fotografiju, goosebumps puze. Kreacije su bile previše realistične. Ali nema sumnje - dizajner zaslužuje nagradu.
Skulpture od bundeve

Pogledajte video: Izrezbarene bundeve kao umjetnička djela (Studeni 2019).

Ostavite Komentar