7 pravih "džipova", čije postojanje mnogi nisu ni shvatili

Nepoznati džipovi.

Tvrtka Jeep poznata je prije svega po SUV-ovima, iako je također proizvodila modele koji su bili dovoljno daleko od tradicionalne ideje ove marke. U našem pregledu 7 malo poznatih automobila u povijesti marke Jeep, od kojih je svaki nekako ispao iz platna marke, postajući pravi ekskluzivi.

1. Jeep CJ-6

Nepopularni džip CJ-6.

Jeep CJ-6 nije uspio steći visoku reputaciju na tržištu. Tijekom 20 godina prodano je samo 50 tisuća automobila. Debi Jeep CJ-6 stigao je 1955. godine. Automobil se proizvodio do 1975. godine. Značajan dio džipa CJ-6 prodat je u Južnu Ameriku u vojne svrhe, ali su ga kasnije mesari uglavnom koristili za poljoprivredu.
U SAD-u se automobil koristio u vojsci kao medicinsko i izviđačko vozilo. Jeep CJ-6 stekao je pravu slavu među američkim šumarima, a jedan takav automobil čak je viđen i na ranču Ronalda Reagana, 40. predsjednika Sjedinjenih Država.

2. Jeep CJ-10

Još jedno ružno pače je Jeep CJ-10.

Pravo "ružno pače" u automobilskoj industriji Jeep CJ-10 proizvedeno je 1981. godine, a proizvodilo se do 1985. godine. Automobil je u to vrijeme bio vrlo neobičan, hibrid džipa i kamiona.
Za sve vrijeme proizvođač je izbacio i prodao samo 2 tisuće ovih automobila, što je nevjerojatno malo prema standardima tržišta. U međuvremenu, Jeep CJ-10 bio je opremljen jedinstvenim dizel motorom. Automobil se uglavnom prodavao na stranim tržištima, uglavnom u Južnoj Americi i Australiji.

3. Jeep Disepcher Jeep

Poštar Jeep dispečer džip.

Prava je zvijezda Jeep Disepcher Jeep kojeg većina ljudi nikada nije pogriješila za "džip". Ovaj je automobil debitirao kao modifikacija CJ-3A 1955. godine. Automobil je proizveden do 1984. godine. Stroj je stekao nevjerojatnu popularnost prvenstveno među američkim javnim službama zbog svoje jednostavnosti, pouzdanosti i, naravno, relativne jeftinosti. Stroj je prvenstveno koristila američka poštanska služba.

4. Jeep FJ Floetvan

Jeep van Jeep FJ Fleetvan.

Vrlo neobičan hibrid SUV-a i kombija. Napravio je Jeep FJ Fleetvan 1961. godine, a proizvodio se do 1975. godine. Tijekom cijelog izdanja automobil je kupio više od desetak različitih modifikacija dizajniranih za različite potrebe. Međutim, ponovo je stvoren automobil, uglavnom za američku poštansku službu.

5. Kontrola naprijed džipom

Jeep Forward Control reklamni plakat.

Proizveden 1956. godine, Jeep Forward Control možda je jedan od najnapućenijih džipova u povijesti proizvođača. Automobil se proizvodio do 1965. godine i stekao je brojne modifikacije na temelju svog međuosovinskog razmaka, ali u originalu je Jeep Forward Control bio kamion. Prvi model ego automobila proizveden je s tri različita motora. Koristi Jeep Forward Control za široku upotrebu.

6. Jeep Jeepter Commando

Motley Jeep Jeepter Commando.

Ali Jeep Jeepter Commando jedan je od najsvestranijih putničkih džipova u povijesti. Automobil je proizveden u razdoblju od 1966. do 1973. Objavljene su mnoge specifikacije Jeep Jeepter Commando: pikap, roadster, karavan, kabriolet i mnogi drugi. Prva generacija ovih automobila imala je tada znatno revolucionarni V6 motor, kao i prilično napredan mjenjač za ta vremena. Stroj se koristio isključivo u civilne svrhe.

7. Kaiser Jeep M715

Jednostavan i pouzdan Kaiser Jeep M715.

Kaiser Jeep M715 - bilo je vojno vozilo zasnovano na Jeep Gladiatoru. Stvoren je automobil, poput kamiona u vojne svrhe. Automobil je bio značajan po relativno niskoj cijeni i jednostavnosti održavanja, što je bilo idealno za vojsku. Kamion Kaiser Jeep M715 imao je motor klase V6 i ručni mjenjač s 4 brzine. Automobil se proizvodio od 1967. do 1969. godine, ali u to vrijeme proizvedeno je više od 30 tisuća automobila.
U nastavku teme želio bih razgovarati o onome što je legendarno Willys Jeep - glavni lik živopisnog kolumbijskog poteza, A također i o proslavi u kojoj sudjeluje svake godine.

Pogledajte video: IŠTAMPAO SAM PRAVIH 500 EVRA!! - ZOEMINI (Travanj 2020).

Ostavite Komentar