10 uobičajenih na prvi pogled stvari koje su zapravo smrtonosno oružje

... glupo, glupo oružje.

Suvremeni čovjek neprestano je u tjeskobi, a vijesti koje objavljuju Internet i mediji ne dodaju smirenje - ubojstva, pljačke, ratovi. Stoga je prirodna želja osobe da se zaštiti. Tako su se pojavili neobični predmeti s dvostrukom namjenom - na prvi pogled to su najobičniji predmeti, ali u stvari - pravo oružje.

1. Kopča s pištoljem

Pištolj za kopču "Koppelschlospistole".

Nacisti su tijekom Drugog svjetskog rata stvarali sve vrste oružja, uključujući i kopču s remenom koja se istodobno mogla upotrijebiti kao pištolj. Ovu stvar, nazvanu "Koppelschlospistole", izumio je njemački časnik Louis Marcus kada je bio u zatvorskom logoru tijekom Prvog svjetskog rata. Nacisti su poboljšali dizajn ovog oružja tijekom Drugog svjetskog rata i stvorili ga u dvije verzije: pištolj s dvostrukim cijevi za ručice 7,65 mm i inačicu s četiri cijevi koja je koristila strelice od 5,6 mm.
Svaka bačva imala je svoj okidač. Kažu da su takvi zakopani pištolji napravljeni za starije nacističke časnike kao posljednje utočište (u slučaju zarobljavanja), iako postoje i dokazi da su ih koristili nacistički agenti. Postojala su dva načina za upotrebu takve "kopče".
Jedna od metoda podrazumijevala je da je potrebno izvući skrivenu oprugu, otkopčavši kopču i otvorivši trupce, iz kojih je odmah ispaljen hitac. Druga metoda uključivala je pritiskanje zasuna za otvaranje kopče, a nakon toga bilo je potrebno povući okidač. Ukupno je napravljeno dvanaest sličnih pištolja koji su danas u potražnji među kolekcionarima.

2. Spremnik buldožera

Cisterna za buldožer "Caterpillar".

Novi Zeland i Australija brzo su shvatili nakon izbijanja Drugog svjetskog rata da im prijeti japanska invazija, te da nisu u stanju proizvesti teško naoružanje da bi odvratili takvu invaziju. U isto vrijeme, Britanija i Sjedinjene Države bile su previše zauzete vlastitim oružjem da bi pružile pomoć tim zemljama.
Slična je situacija prisilila Novi Zeland na razmišljanje o stvaranju vlastitog oružja. Jedan od takvih uređaja bio je tenk Boba Samplea, koji je zapravo Caterpillar buldožer pretvorio u tenk tako što je na njega objesio metalne ploče i opremio ga sa šest mitraljeza. Doslovno je napravljeno nekoliko takvih "borbenih vozila".
"Tenk" je imao posadu od osam ljudi, a njegova velika težina (posebno s obzirom na oružje i metalne ploče) ograničila je brzinu automobila na 24 kilometra na sat. Također je bio previsok (3,7 metara), a spremnik se morao potpuno zaustaviti kako bi promijenio brzinu. Japan nikad nije napao Novi Zeland, pa nije poznato je li "tenkovski buldožer" pogodan za stvarna neprijateljstva.

3. Pištolj za ključeve

Ključni pištolj za američke zatvorske radnike.

Ideja stvaranja pištolja unutar ključa zvuči čudno, ali neki su izumitelji u Sjedinjenim Državama to učinili 1854. godine. Tada su se zatvori napunili opasnim kriminalcima koji su mogli napasti stražare koji otvaraju svoje ćelije. Kao rezultat toga, netko je došao na ideju da u ključ ugradi pištolj, koji je čuvar otvorio vrata. Zapravo se ne spominje uporaba takvih jednokratnih ključeva, jer su bili krajnje nepraktični i jednostavno čudni.
Prvo, pištolj nije imao vida, što je točnosti pucnja automatski stvorilo veliki problem. Pored toga, mogla se koristiti samo dodirom upaljene cigare do rupe u prahu straga. Treći je problem bio što su zatvorenici koji pokušavaju instinktivno pobjeći pokušali zgrabiti ključ, čak i ako nisu znali da je to zapravo pištolj.

4. Fekalne bombe

Fekalne strelice i bombe.

Ljudski izmet tisućama se godina koristi u ratovima. Skiti su koristili strijele otrovane mješavinom otrova otpada, ljudske krvi i ljudskog izmeta. U 12. stoljeću Kinezi su izumili bombu koja je sadržavala smrtonosnu mješavinu baruta, otrova i izmeta. Kasnije, u srednjem vijeku, neke su vojske bombardirale opkoljene dvorce izmetom ljudi zaraženih kugom kako bi zarazili njezine stanovnike.
Izmet se koristio i za vrijeme rata u Vijetnamu: Viet Cong je izrađivao zamke za plivanje od šiljatih bambusovih kolčića obloženih izmetom. Takve zamke od bambusa nisu ubile američke i južno vijetnamske vojnike, ali su im prouzročile ozbiljnu infekciju koja bi mogla dovesti do smrti.

5. Borbeni plug

"Novi i poboljšani borbeni plug" WH Fancher i CM French.

Tijekom građanskog rata u Sjedinjenim Državama, poljoprivrednici koji su živjeli u blizini granice Sjevera i Juga bili su podvrgnuti brojnim napadima konfederacijskih vojnika. Da bi riješili taj problem, 1862. godine, WH Fancher i CM French osmislili su "Novi i poboljšani borbeni plug", koji je zapravo bio običan poljoprivredni plug sa ugrađenim topom. Takvo oružje nikada nije stvoreno, jer je bilo krajnje nepraktično.

6. Privjesak za ključeve Baton

Prstenasta palica "Kubotan".

Kubotan je narukvica od 14 cm s palicama koju je izumio Takayuki Kubota u 60-ima. Korišten je za udaranje u osjetljive dijelove tijela i držanje napadača u bolnim stiscima. Policijska uprava u Los Angelesu pokazala je zanimanje za takvo oružje 1970-ih, a sam Kubotan osposobio je ženske časnike za rad s njima.
Oružje je ubrzo steklo sporedni cilj: "rad s nepopustljivim osumnjičenima." Pokazalo se da je toliko učinkovito da je dobio nadimak "alat za ispravljanje gledišta". Ostale obavještajne agencije, poput FBI-a i CIA-e, također su počele koristiti Kubotana kao sredstvo samoobrane i, možda, "ispravljanje stajališta" tvrdoglavih osumnjičenih.

7. Cane pištolj

"Izuzetne" kante s pištoljima i mačevima.

Etiketa 1850-ih zahtijevala je od gospodara da hoda štapom. Međutim, u istim 1850-ima upotreba šipke bio je jasan pokazatelj čovjekove sklonosti, što je uličnu gospodu učinilo idealnom metom za mnoge kriminalce. To je dovelo do izuma štapova s ​​više zadataka, koji su služili i kao mač. Tako bi gospodin mogao brzo zgrabiti mač iz trske i potući se bilo kojeg kriminalca koji ga je napao.
Trske mačevi su ubrzo zamijenjeni trske pištoljima. Najpoznatije od ovog oružja bio je trske pištolj kalibra 0,31 koji je Remington Arms objavio 1858. godine. Još jedno takvo oružje bilo je opremljeno ručkom koja se mogla koristiti kao zaliha.

8. Vojni skuter

Vojni skuter Vespa 150 TAP.

Francuska se suočavala s nekoliko nereda u svojim kolonijama u Alžiru i Indokiniji (današnji Vijetnam, Laos i Kambodža) 1950-ih. Pobunjenici su obično napadali francuske ciljeve i odlazili prije nego što je francuska vojska mogla mobilizirati značajne snage teškim oružjem. Kao rezultat toga, Francuzi su izumili militariziranu verziju skutera Vespa pod nazivom Vespa 150 TAP, koji je posebno dizajniran za francuske zračne snage.
Moped je bio opremljen pištoljem bez povratka M20 i nekoliko granata. Ideja je bila da se skuter može brzo isporučiti tamo gdje je to potrebno zrakom (spustiti padobranom) kako bi se osigurala snažna vatrena podrška lagano naoružanih francuskih padobranaca. Prije pucanja, top je izvađen iz skutera i postavljen na stativ. Proizvedeno je oko 500 takvih skutera, a pokazalo se da su prilično učinkoviti u borbi protiv pobunjenika.

9. pištolj kaciga

Kaciga za pištolj koja bi mogla biti kuhinjsko posuđe.

Za vrijeme Prvog svjetskog rata, Albert Bacon Pratt iz Lydona, Vermont, stvorio je poboljšano vatreno oružje koje zapravo nitko nije trebao. "Poboljšanje" ovdje je bilo dodavanje pištolja u kacigu. U ovom uređaju nije bilo okidača, već je umjesto toga operater zahtijevao da puše u posebnu cijev za pucanje.
Ciljanje je bilo "automatsko", jer je pištolj bio usmjeren tamo gdje je osoba gledala. Pa čak ni to nije bilo najgore obilježje takvog oružja. Kaciga za pištolj imala je snažno uzbunu koja je mogla oštetiti strijelčev vrat. Međutim, Pratt se nije zaustavio na tome. Tvrdio je i da se vrh kacige može skinuti i koristiti kao kapu za kuglanje. Nepotrebno je reći da mu je ideja zamrla sama od sebe.

10. Bomba bomba

Brašna od brašna "Teta Jemima".

Tijekom Drugog svjetskog rata, Georgy Bogdanovich Kistyakovsky, vojni čovjek i znanstvenik koji je radio u Uredu za strateške službe (OSS), preteča CIA-e, razvio je jestivo brašno za pečenje koje bi moglo poslužiti kao bomba. Brašno je dobilo ime "tetka Jemima", na slici popularne marke brašna koja se prodaje u Sjedinjenim Državama. Bila je to mješavina redovnog brašna za pečenje i smrtonosnog eksploziva zvanog HMX.
Od tete Jemime moglo se ispeći kruh ili muffine, poput običnog brašna, a bili su potpuno jestivi, usprkos činjenici da zapravo mogu uzrokovati ozbiljan nemir u želucu. Takvo "brašno" dobavljeno je kineskim borcima otpora tijekom rata za uporabu protiv okupatorskih japanskih snaga. Kad se brašno nije peklo u kruh ili muffine, lako bi se moglo pretvoriti u improviziranu bombu. Pa čak i u običnim pecivima iz "Teta Jemima" samo ste morali umetnuti detonator da ih pretvorite u bombe.

Ovaj će se popis uspješno ispuniti. 18 zabavnih japanskih izuma koji zadivljuju svojim izgledom i svrhom, Ne bih je odbio.

Pogledajte video: Subliminal Message Deception - Illuminati Mind Control Guide in the World of MK ULTRA- Subtitles (Studeni 2019).

Ostavite Komentar