Pametna kaciga koja upozorava na kočenje i šalje upozorenje u slučaju nesreće

Cosmo spojena kaciga.

Dodatno svjetlo kočnice na kacigi učinkovit je način za povećanje sigurnosti motociklista, jer će ga korisnici ceste definitivno primijetiti. Takva kaciga upozorit će vozače koji voze iza motociklista da motocikl koči. Cosmo Connected ovaj koncept podiže na potpuno novu razinu - kaciga je također u stanju prepoznati nesreće i samostalno "pozvati pomoć".

Ovaj je uređaj kreirao u Francuskoj pariški start-up Cosmo Connected. Vrijedi napomenuti da ovo nije jedini pametni signal zaustavljanja na tržištu trenutno. Nedavno je na mjestu održavanja crowdfundinga pokrenuta start-up kampanja, Brake Free, koja je pobijedila genijalnu ideju o autonomnim svjetlima kočnica (poput dinamičkog svjetla kočnica u BMW-u, Stoptixu i Vololightu) i pretvorila je u dodatak kacigama.
Cosmo Connected kaciga sadrži akcelerometar i senzor usporavanja.

Što se tiče funkcije svjetla kočnice, Cosmo Connected kit koristi akcelerometar i senzor za otkrivanje usporavanja (bez obzira na stvarni pritisak na ručicu kočnice / papučicu kočnice, pomicanje ili samo zatvaranje leptira za gas. U svakom slučaju, kočiono svjetlo od 12 LED dioda će raditi, upozoravajući vozeći iza vozača da motocikl ispred njih usporava.
Kućište povezano s vlagom.

Uređaj je upakovan u kućište otporno na vlagu i toplinu od polikarbonata i EPDM gume (etilen-propilen-dien monomera) i težak je samo 150 g. Na kacigi je postavljen s magnetima i plastičnom osnovnom pločom, opremljen dvostranim ljepilom traka. Tako se dodatno svjetlo kočnice može lako montirati na razne kacige, pod uvjetom da su opremljene magnetskim nosačem. Također je vrijedno napomenuti da ova vrsta nosača treba biti sigurna u slučaju nesreće.
Zaustavno svjetlo od 12 Cosmo spojenih LED kaciga.

Osim glavne funkcije zaustavljanja svjetla, Cosmo Connected može se postaviti i na konstantno ili bljeskajuće svjetlo, što će biti dodatno sigurnosno obilježje kada vozite u uvjetima slabe vidljivosti. Cosmo Connected pokreće se litij-ionskom baterijom od 900 mAh, koja uređaju može pružiti do 8 sati rada (iako upotrebom u neprekidnom načinu rada ovo vrijeme može smanjiti na tri sata).
Cosmo Connected povezuje se na vaš pametni telefon putem Bluetooth Low Energy.

Dodavanje žiroskopa pomaže akcelerometar u prepoznavanju mogućih nezgoda, u tom slučaju uređaj se povezuje na aplikaciju instaliranu na pametnom telefonu putem Bluetooth Low Energy i šalje hitnu obavijest. Vozač može navesti do tri osobe za kontakt kojima želite poslati poruke, kao i sve važne medicinske podatke (bolest, lijekovi, alergija itd.).
Kaciga za performanse Cosmo Connected.

Prema zadanim postavkama, aplikacija kontaktira te kontakte e-poštom i u obliku SMS poruke o mogućoj nesreći, s detaljnim podacima o lokaciji (s GPS koordinatama). Ako je moguće, aplikacija će također obavijestiti službe za hitne slučajeve u blizini, koje će odmah nazvati vozača kako bi saznale da li vam stvarno treba pomoć i, ako nema odgovora, napustiti unutar 3 minute.
Procijenjena maloprodajna cijena Cosmo Connected bit će od 129 do 270 dolara.

Cosmo Connected trenutno prikuplja novac za Kickstarter (više od 80 posto planiranog cilja financiranja već je prikupljeno, preostalo je dovoljno vremena). Ako sve ide po planu, uređaj će se na tržištu pojaviti u rujnu 2017. Bit će dostupan u bijeloj boji i tri varijacije crne boje (sjajna, saten i mat). Maloprodajna cijena iznosi 129 dolara, ali oni koji se žele pokazati, moći će kupiti srebrnu verziju za 162 dolara i verziju od karbonskih vlakana za 270 dolara.

Ljubitelji motocikala trebaju obratiti pozornost elegantne kožne maske kao prikladna alternativa glomaznoj kacigi.

Ostavite Komentar