Villa Overby na Baltičkom moru - kako se opustiti u Švedskoj ljeti

Villa Overby na Baltičkom moru - kako se opustiti u Švedskoj ljeti

Villa Overby, smještena na otoku Varmdo, lijep je osamljeni ljetni dom za obitelji. Arhitekt John Robert Nilsson pokušao je pokazati ljepotu minimalizma u švedskom dizajnu. Kombinirao je čistoću oblika i linija, nježnost bijelih tonova i prirodnost prirodnog drva. Rezultat je nadmašio sva očekivanja: luksuzni dom koji je zamaglio liniju prirode i arhitekture.
Kuća se nalazi na stjenovitom brežuljku na Baltičkom moru

Kuća se nalazi na stjenovitom brežuljku i izgrađena je na betonskoj ploči prekrivenoj vapnencem. Vanjski zidovi izrađeni su od stakla, okviri s kojima su ugrađeni u utore u vapnenačkim pločama. Puste maksimalno dnevno svjetlo i pružaju priliku diviti se pogledima na Baltičko more izravno iz kuće.
Betonska ploča ima veliku terasu.

Betonska ploča koristi se i kao terasa, na kojoj se nalazi veliki bazen i dubinsko područje za opuštanje. Skriveni sustav odvodnje od nehrđajućeg čelika pomaže ispuštanju kiše i taline vode s mjesta.
Iz ogromnih prozora možete uživati ​​u pogledu na more

Izolacijsko staklo sastoji se od vanjskog optički posvijetljenog sloja koji smanjuje gubitak dnevne svjetlosti i unutarnjeg termoregulacijskog sloja koji pomaže u izbjegavanju stvaranja kondenzata.
Čak i u spavaćoj sobi nalazi se ogroman prozor umjesto zida

U unutrašnjosti se koriste vapnenac, američki pepeo i lakirani čelični elementi.
U kući praktički nema vrata

Kuća koja kao osnovu plana ima obični pravokutnik podijeljena je u dvije zone - osobnu i kućansku. U osnovi nema tradicionalnih vrata, skretanje iza ugla daje dojam ulaska u drugu sobu.
Na terasi se nalazi posebno područje za opuštanje u udubljenju koje štedi od vjetra

Iza čistih, jednostavnih linija stoje složeni tehnološki sustavi. Vodovod koristi morsku vodu koja prolazi kroz postrojenje za desalinizaciju. Grijanje poda i vanjskog bazena, grijanje vode iz slavine je zbog geotermalne toplinske pumpe.
Kuća uz more san je mnogih, pa moderni arhitekti i dizajneri nastoje u što većoj mjeri zadovoljiti želje kupaca nudeći im na primjer nevjerojatne projekte, na primjer plutajuće kuće.

Ostavite Komentar