Jusui-Kun jastuk za jastuke pomaže vam da ne hrčete u snu

Jusui-Kun, robotski jastuk za medvjede protiv hrkanja

Iz šaljive narodne umjetnosti - šale - svi su odavno znali da je idealan bračni par kad muž hrče, a žena gluha. Pa, u svakoj je šali samo djelić šale, jer je mnogim ljudima neugodno spavati pokraj partnera koji hrče u snu, a čak i ako odlazite u krevet odvojeno, hrkanje iza zida još uvijek može biti izuzetno neugodno. Kako bi pobijedio problem, dr. Kabe sa sveučilišta Waseda (Japan) razvio je zadivljujuće Jusui-Kun jastuk u obliku velikog bijelog medvjeda, od kojeg se očekuje da pomaže ljudima ne hrkati u snu.

Suština projekta je da robotski jastuk za medvjede nadgleda i analizira dinamiku i razinu glasnosti hrkanja pomoću ugrađenih mikrofona, a kad glasnoća dosegne određenu točku, sustav će pokrenuti medvjeđu šapu. Tako osoba koja spava pokraj njega neće morati sama gurati partnera u stranu - medvjed Jusui-Kun će obaviti sav posao za njega. Lagano će golicati uljeza tišine u lice, prisiljavajući ga da promijeni položaj glave ili tijela, što obično pomaže da prestane hrkanje.
Gaseći lice hrkanjem, Jusui-Kun ga tjera da promijeni položaj

Kao bonus, manji bijeli medvjed je vezan. Ovaj se robot pridaje na ruku spavaće osobe i prati njegov puls i razinu kisika u krvi. Očekuje se da će to pomoći da se izbjegne noćna apneja - stanje u kojem osoba privremeno prestane disati u snu.
Krvni kisik robot

Jastučni medvjed Jusui-Kun uveden je od strane proizvođača tokom Tokijskog međunarodnog izložbe robotike.

Ostavite Komentar