Super ekonomičan automobil s ribom: 100 km na 200 grama benzina

Super ekonomična automobilska riba.

Američki studenti predstavili su koncept super ekonomičnog automobila na pogon kosilice. Kako bi smanjili potrošnju goriva, autori koncepta koristili su oblik karoserije poput ribe i lagane materijale koji smanjuju vuču
.
Koncept automobila studentskih riba.

Automobil koji može prijeći 3200 km sa samo 4 litre benzina, stvorili su studenti sa Sveučilišta Brigham Young (SAD, Utah). Koncept automobila u obliku ribe predstavljen je na godišnjem SAE Supermileage natječaju, čiji sudionici pokušavaju stvoriti najekonomičniji automobil. U prošlogodišnjem natjecanju ekipa BYU-a zauzela je drugo mjesto, nakon što je prešla 1825 km s 3,8 litara goriva, a ove su godine uspjeli poboljšati rezultat.
Spremnik od 200 grama.

Takva nezamisliva djelotvornost motora postignuta je zbog male težine automobila (samo 45 kg), malog spremnika i motora montiranog na automobil s kosilice. Vrijedno je napomenuti da se motor koristi samo za ubrzavanje koncepta do željene brzine, nakon čega se isključuje i vozilo klizi duž staze.
Neobična karoserija automobila.
Vozač u kabini automobila ribe.

Kako bi maksimizirali potrošnju goriva, tim BYU-a dodao je keramičku izolaciju motora kosilice i napravio nekoliko elektroničkih izmjena.
Automobil s motorom iz kosilice.

Prema uvjetima natjecanja, ekipe dobivaju samo 20 grama goriva za stazu od 16 kilometara. Vozila koja pokazuju prosječnu brzinu od 25 km / h ponovno ocjenjuju suci koji prepričavaju teorijsku kilometražu automobila po litri goriva na temelju preostalog goriva u spremniku.

Nastavak teme - pregled najluksuznijih i pi ovaj najekonomičniji automobili.

Pogledajte video: The Great Gildersleeve: Leroy's Pet Pig Leila's Party New Neighbor Rumson Bullard (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar