Zašto je toliko važno obratiti pažnju na sjenu žumanjka

Što određuje svjetlinu žumanjka.

Jaja - univerzalni proizvod s kojim gotovo svake sekunde započinje svoj dan. Ovo je prženo jaje na prsa i kuhana jaja za one koji se pridržavaju pravilne prehrane. Vrijedno je dodati jaja i povrće ili hranu bogatu proteinima, a imat ćete mnogo energije prije ručka. Čini se da bi moglo biti lakše odabrati desetak jaja na polici u trgovini? Zapravo, to nije lak zadatak, jer nisu sva jaja podjednako korisna.
Nisu sva jajašca jednako zdrava.

Svi znamo da su jaja kokoši koje žive u peradarskoj farmi lošija u prehrambenim svojstvima od onih koja se nazivaju "kućnim". Za odabir pravih ukusnih i hranjivih jaja trebali biste se poslužiti ovim korisnim savjetima.
Različite vrste jaja za eksperiment.
Najveća veličina bila su ona jaja koja su položila kokoši koje su šetale travnjacima.

Videobloger je podijelio rezultate eksperimenta, za koji je uzeo tri ladice s jajima prikupljenim na farmi, kupljenim na lokalnom tržištu, kao i s običnim jajima iz supermarketa. Pokazalo se da su jaja u prvoj ladici veća, a njihov žumance je svijetlo narančasto, a ne blijedo žuto, kao u drugim slučajevima. Takav svijetli žumanca dokaz je da su se kokoši dobro brinule, puno su hodale i jele srdačno. Ako se o piletini slabo brine, njezin imunitet odmah pada, a za liječenje se moraju koristiti antibiotici. Jedva primjetna žuta boja proteina ukazuje na sve.
Pečena jaja u više boja.

Kad je eksperiment nastavljen, a u tavi su bila još dva jaja, postalo je očito: nisu sva jaja podjednako korisna, vizualni kontrast bio je previše uočljiv. Međutim, trebate provjeriti ne samo svjetlinu boje, već i njenu "prirodnost". Uvijek postoji opasnost da se pilići hrane sintetičkim bojama. Ako boja izgleda prirodno, ali izvan prozora je zima, onda je sasvim moguće da se u prehrani s piletinom uključuju vitaminsko sijeno, kukuruz, mrkva ili bundeva. Istina, šteta od takvih prirodnih "boja" neće biti, već obrnuto.
Zdrave kokoši nose zdrava jaja.

Zanimljivo je da pileća jaja nisu samo idealan doručak, već su i neophodan proizvod u kući. Da biste to potvrdili, samo zapamtite 6 svakodnevnih problema koje pileće jaje lako može riješiti.

Pogledajte video: NOGE SU VAM TOLIKO NATEČENE DA JEDVA STOJITE NA NJIMA? NIKADA više uz pomoć nečega što svi koristite (Studeni 2019).

Ostavite Komentar