7 cool BMW-ova o kojima većina sunarodnjaka ne zna

Najrjeđi automobili u Bavarskoj koje možete pogledati.

Automobilska tvrtka BMW, u usporedbi s drugim sličnim tvrtkama, nije toliko stara. Ima "samo" 102 godine. Međutim, za to vrijeme Bavarci su uspjeli napraviti ogroman broj automobila. Nisu svi dobro poznati na domaćim otvorenim prostorima. I ne radi se o nekim oštrim i maštovitim konceptnim automobilima, već o proizvodnim automobilima. Evo nekih od zgodnih od njih.

1. BMW 600

BMW 600 spasio je tvrtku od bankrota.

Ne, ovo nije "boomer" iz svijeta BMW-a - to je nešto kompaktno i vrlo simpatično, dobro ili potpuno zastrašujuće (tko ga vidi). Ovaj je model bliski Isetta. Automobil se proizvodio od 1957. do 1959. godine. Za razliku od svog prethodnika, već je imala "galeriju" i dodatna vrata. Maksimalna brzina automobila bila je 100 km / h. Automobil je vozio 0,58-litreni 2-cilindrični motor snage 19,5 KS. Napravili su ga dvije godine. Kao rezultat, BMW 600 postao je jedan od automobila koji je spasio Bavarce od bankrota i kolapsa.

2. BMW Glas 3000

BMW Glas 3000 mogao bi biti prilično dobar.

Kupe, koji je započeo život pod imenom Glas V8 2600. Automobil je proizvela tvrtka Hans Glas GmbH. Pogledajte samo karoseriju, podsjeća na automobile Maserati. No automobil je bio neuspješan. Previše je posuđeno od Mercedesa i Porschea, ali istodobno ova buduća „Bavarska“ nije mogla istisnuti dragocjenih 200 km / h, postavljenih tih dana za sportski kupe. Nakon neuspjeha, model je stigao u BMW. Njeni su majstori zamijenili motor s moćnijim. Unatoč tome, automobil su pustili samo godinu dana.

3. BMW M3 GTR

Ova BMW M3 GTR može se sjetiti moderna mladež.

Ako je netko igrao trkački simulator Need For Speed ​​Most Wanted, vjerojatno ovaj automobil poznaje i pamti, jer je bio glavni lik ovog dijela. Ovaj model je bio prva proizvodnja M3. Pod haubom je dobila snažni V8 motor koji je imao P60B40 indeks i stvoren je posebno za trkačke automobile. Izlazna snaga iznosila je 350 konjskih snaga, dok je motor još uvijek deformiran. Automobil se oslanjao na lagani karoserijski i aerodinamični komplet karoserije.

4. BMW 700 RS

Zanimljiv model BMW 700 RS.

Kada govorite o sportskim modelima koje proizvode Bavarci, ne može se zaboraviti spomenuti ovaj automobil, koji nije baš poznat u domaćem prostoru (a to je i razumljivo). Automobil se temeljio na prilično popularnom 700. modelu. Naslijedila je previše elemenata od BMW-a 600. Međutim, 2-cilindrični motor podigao je snagu na 70 KS. S težinom od 0,5 tona, ova snaga bila je dovoljna da BMW 700 RS osvoji 22 pobjede u raznim natjecanjima u moto sportu.

5. Lotus-BMW 23B

Izvrstan sportski automobil Lotus-BMW 23B.

Jedan od najuspješnijih trkaćih automobila Grupe 4. U to su vrijeme napravljene samo 3 kopije Lotus-BMW 23B. U specifikaciji trkača iz automobila je istisnuto 155 konjskih snaga. Čini se da nije toliko? Da, za sportski automobil to je samo da masa automobila nije bila veća od 470 kilograma. A ovdje je BMW? Da, usprkos činjenici da je automobil proizveo tvrtka u sklopu partnerskog sporazuma.

6. BMW-Lola T102

Tvrtka gotovo nije razvila BMW-Lola T102.

Još jedan zanimljiv trkaći automobil koji su stvorili Bavarci kao dio pridruženih programa. Dizajnirali su ga inženjeri BMW-a posebno za prvenstvo Formule 2. Zanimljivo je da su Lola-ovi stručnjaci zapravo izravno bili uključeni u razvoj stroja. Drugim riječima, rad je bio gotovo u potpunosti vanjski.

7. BMW Isetta Jagdwagen

BMW Isetta Jagdwagen stvorio je u jednom primjerku i nije preživio.

Ovo uopće nije dječji automobil, već BMW posebno stvoren za lov. Radnu snagu u Isetti tvrtka je okupila još davne 1955. godine, posebno za Kurta Donata, tadašnjeg šefa tvrtke i strastvenog lovca. Automobil je radio na motoru od 13 konjskih snaga. Skupio je u jednom primjerku. Nažalost, automobil do danas nije preživio. Na fotografiji je njegova moderna replika, rekreirana u velikim detaljima.
Volite li automobilske teme? Zatim, evo još jedne zanimljive teme o 10 japanskih automobila marke čije proizvode možete uzeti bez straha nabavite sebi probleme i frustracije.

Pogledajte video: MaxWrist BMW S1000RR +100MPH Wheelies Destroying ITALY Mountain Road INSANE GOPRO SAIL MOUNT (Siječanj 2020).

Ostavite Komentar