10 alternativnih značajki konvencionalnih kućanskih aparata

Alternativne uporabe konvencionalne tehnologije.

Svaka moderna osoba u kući ima dovoljno predmeta kućanskih aparata dizajniranih za obavljanje određenih zadataka. Istina, najčešće se ispostavilo da ova oprema većinu vremena radi u praznom hodu, a malo ljudi misli da postoje alternativni načini korištenja sušila za kosu, aparatima za kavu, zamrzivačima, usisavačima i drugim kućanskim aparatima.

1. Sušilo za kosu - za paljenje vatre

Sušilo za kosu - za paljenje vatre.

Sušilo za kosu obično svi koriste za sušenje vlažne kose nakon tuširanja. Ispada da uređaj iz kojeg puše vrući zrak može biti koristan i za rasvjetljavanje vatre. Da biste to učinili, potrebna su vam obična suha drva i papir.

2. Mikrovalna - za bojenje tkanina

Mikrovalna - za bojenje tkanina.

Mikrovalna pećnica jedan je od najčešćih kućanskih uređaja koji se koristi za zagrijavanje hrane. Kao što se ispostavilo, također se može koristiti za olakšavanje procesa bojenja tkiva. Korištenjem mikrovalne pećnice, obojena tkanina može se sušiti u samo nekoliko minuta, umjesto u nekoliko sati.

3. Štednjak riže - za spavanje kod kuće

Štednjak riže - za spa centar kod kuće.

Toplice obično nude par grijanih ručnika za opuštanje tijela, umiruju kožu i zagrijavaju mišiće prije masaže. Ali gdje grijati ručnike kod kuće? Štednjak riže idealan je za to.

4. Zamrzivači - za reanimaciju tvrdih diskova i čišćenje traperica

Zamrzivači - za reanimaciju tvrdih diskova.

Običan zamrzivač može se upotrijebiti za ubijanje grinja, produžiti vijek trajanja nikl-metal hidrida i nikal-kadmijinih baterija, ali i privremeno oživjeti tvrde diskove računala (u razdoblju dovoljno za preuzimanje važnih podataka s njih). Jedna od neočekivanih metoda korištenja zamrzivača je njegova sposobnost čišćenja traperica. Proizvodi od trapera u pravilu "sjede" tijekom pranja. To se može izbjeći pakiranjem traperica u hermetičku vrećicu i stavljanjem u zamrzivač na tjedan dana.

5. Željezo za vafle - kako biste napravili hamburgere i kolače

Proizvođač vafla - za izradu hamburgera i kolačića.

Činilo bi se, kako mogu koristiti pegla od vate? Ispada da uz njegovu pomoć možete kuhati druge proizvode. Možete koristiti željezo za vafle za izradu hamburgera, pudinga od kruha, falafela, pa čak i kolačića.

6. Proizvođač sladoleda - za izradu pića sa ledenim mrvicama

Proizvođač sladoleda - za pravljenje pića s mrvicom leda.

Naravno, možete koristiti proizvođač sladoleda za eksperimentiranje i pokušati stvoriti sladoled od slanine. No ovaj je kućanski aparat upravo savršen za stvaranje smrznute Margarite i ostalih alkoholnih koktela s drobljenim ledom.

7. Dehidrator hrane - za vlaženje i aromaterapiju

Dehidrator hrane - za vlaženje i aromaterapiju.

Dehidratori hrane popularni su kod domaćih kretenica. Osim očite uporabe uređaja - kuhanja savršenih bademovih kolačića i sušenja vlažnih krekera, dehidrator se može koristiti i kao hidratantna krema. Trebate samo staviti nekoliko spremnika vode u ladicu s instrumentima i ona će ispariti, vlažeći zrak. U ovu vodu možete dodati i aromatična ulja.

8. Perilica posuđa - za čišćenje gotovo svega

Perilica suđa - za čišćenje gotovo svega.

Perilica posuđa dizajnirana je da uništi bakterije na posudama i očisti je. Ali u perilicu posuđa možete umetnuti bilo što - od prljave sportske opreme i dječjih igračaka do vrtnog alata i odjeće.

9. Aparat za kavu - kako biste skuhali večeru i kuhali pivo

Aparat za kavu - kako bismo skuhali večeru i kuhali pivo.

U običnom aparatu za kavu možete kuhati ne samo dobru kavu. Pomoću ovog uređaja možete kuhati jaja i kuhati rižu, pa čak i koristiti je za stvaranje prilično složenih jela, poput poširane piletine s kuskusom. Istraživači su otkrili da se čak i pivo može piti u kavi.

10. Usisavač - kako biste očistili sudoper ili WC

Usisavač - kako biste očistili sudoper ili WC.

Mnogi modeli usisavača imaju vlažne i suhe uvjete. Kao što se ispostavilo, u "mokrom" načinu rada ne možete samo sakupljati prolivenu juhu, već čak i očistiti začepljeni odvod.
Nevjerojatan je primjer kuhinjskih uređaja štednjak za prijenosno računalo, Sada, koristeći prijenosno računalo, ne možete samo pronaći recepte, već i kuhati u doslovnom smislu te riječi.

Ostavite Komentar