Sami sklopivi krevet za kućne ljubimce

Sami sklopivi krevet za kućne ljubimce

Oni koji imaju psa kod kuće, opetovano su se susreli s problemom opremanja vezova za nju. Nema sumnje da životinja treba imati svoje mjesto u stanu, ali to treba opremiti tako da ne zauzima puno prostora, ne ometa vlasnike i prikladno je za kućnog ljubimca. Nudimo da napravite sklopivi krevet, koji će riješiti sve probleme, vlastitim rukama.
Sklopivi krevet za psa

Spremni kreveti u trgovini nisu jeftini, nisu uvijek izrađeni od visokokvalitetnih materijala, a često ih nije baš prikladno održavati. Nije tajna da trebate povremeno oprati krevet ili prostirku psa, jer u suprotnom neće samo biti prljavi, nego će i emitirati neugodan miris. Ako je krevet previše glomazan ili napravljen od previše gustih materijala, malo je vjerojatno da ga možete oprati u perilici rublja. Da biste riješili sve te probleme odjednom, sami morate napraviti krevet za psa. To ćemo učiniti.

1. korak: odabir materijala

Izbor materijala

Trebat će nam:
- jastuk u standardnim veličinama,
- 0,5 m platna (crno),
- 2 m grube tkanine (višebojne),
- 1 m Velcro Velcro ili bilo koji sličan
- niti se podudaraju u boji,
- patentni zatvarač duljine oko 46 cm,
- polifill (ovo je nova generacija izolacije, visoko djelotvorna, s povećanom otpornošću na kompresiju, pruža dobru ventilaciju, koja ima izvrsna toplinsko-izolacijska svojstva sintetičkog materijala),
- pelena za višekratnu upotrebu (opcija).

2. korak: šivanje jastučića

Šivanje jastučića

Izvršite mjerenja jastuka. U našem slučaju jastuk je 56cm x 40cm. Trebate šivati ​​jastučnicu s patentnim zatvaračem duž jedne od dugih strana. Ovo će biti stražnji dio kreveta.
Šivanje jastučića

Za vrh navlake uzmite platno s više boja (mekše je, što znači i ugodnije), a za stražnju stranu uzmite crno platno (jače je).
Šivanje jastučića

Pelene za višekratnu uporabu možete zagrnuti s unutarnje strane na vrh jastuka (ako se vaš pas ponekad srami).
Šivanje jastučića

Šivati ​​po obodu (s tri strane) gornji dio jastučnice na prednjoj strani s trakama od Velcro (ako je ovo Velcro traka, onda je njegov petlji dio). Ovdje će biti pričvršćen valjak.
Šivanje jastučića

Trebat će nam 30 cm čičak za svaku kratku stranu i 46 cm za dugu stranu (isti onaj gdje je ušiven patentni zatvarač).

3. korak: šivanje stražnjeg dijela valjka

Šivanje stražnjeg jastuka

Da biste šivali stražnji valjak, izrežite 2 komada platna duljine 40 cm (za svaku kratku stranu jastučnice) i širine 20 cm. Izrežite još 1 komad posteljine 56 cm x 20 cm (za dugu stranu kreveta). Na odgovarajuću stranu valjka šivajte čičak (ako je Velcro traka, zatim njegov kukasti dio), a zatim ih kombinirajte s Velcro na jastučnici. Zatim savijte stranice valjka zajedno: 40 cm + 56 cm + 40 cm. Ostavite jednu kratku stranu da bude nešivena kako biste napunili valjak polifiljem, a nakon punjenja, šivajte ga ručno.

4. korak: Sastavljanje kreveta

Montaža kreveta

Složite čičak na jastučnici s čičak na jastuku i povežite ga.
Krevet je spreman!

Korak 5: Uporaba i njega

Uporaba i njega

Položite svoje četveronožne kućne ljubimce da spavaju na vlastitom krevetu. A kad se zaprlja ili ima neugodan miris, samo otkopčajte valjak, izvadite jastuk iz jastučnice i operite jastučnicu u perilici.
Kao što vidite, sve se radi vrlo jednostavno, to mogu svi. Kućnom ljubimcu će biti udobno i ugodno u svom krevetu, a vlasnici će biti lako održavati se čistim i urednim!

Pogledajte video: Uradi sam S07E07 - drvena klupa DIY (Travanj 2020).

Ostavite Komentar