Bloger je ponovio spektakularni filmski štos s jastukom kako bi vidio hoće li umjesto pištolja stati pištolj

Jastuk protiv zvuka pucnja.

Koliko ste puta vidjeli holivudske filmove sljedeću scenu: filmski junak (obično negativac) uzima obični jastuk, stavlja ga na cijev pištolja i s njim apsolutno tiho puca. Je li ovaj podmukli potez u praksi i može li omiljeni jastuk moje bake postati prigušivač pištolja ako je potrebno? Odgovor na ovo pitanje dao je američki ljubitelj oružja Matt, autor programa Destructive Ranch.
Oprosti na takvoj rupi.

Na ranču za rušenje testiran je poznati kino mit o jastucima kao prigušivaču vatrenog oružja. Pored toga, Matt se hvalio svojim novim pištoljem, potpuno istim onim kakav je bio u Keanu Reevesu u filmu "John Wick 2", govorio je o ovisnosti glumca o oružju, upoznao je još nekoliko zanimljivih strijela i tunera smrtonosnih "igračaka". Napokon je Matt otkrio može li jastuk zaustaviti metak. Pokazalo se da je pitanje samo u količini. No, malo je vjerojatno da će pancirni prsluci ispasti. Stručnjaci Novate.ru također sumnjaju u to.
Što će se dogoditi?

Vraćajući se mitu o prigušivaču, Matt je uspio pokazati da u Hollywoodu nije stvorena samo još jedna fikcija, već "pretjerivanje". Kao što se očekivalo, jastuk zaista smanjuje buku od pucanja, bez obzira na vrstu streljiva. Međutim, smanjenje nije veće od 20%. Dakle, pištolj puca stvarno tiše, ali oslanjati se na činjenicu da nitko ne čuje hitac je nemoguće.
Malo je koristi za jastuk.


Uredništvo Novate.ru ima još nešto zanimljivo na ovu temu. Na primjer, možete čitati o tome 5 popularnih mitova o oružju koje dugujemo Hollywoodu i ne samo.

Ostavite Komentar