Dizajn centar: urbana zgrada

Disseny Hub je urbana zgrada.

Barselona je Centar za dizajn. To je zgrada u naglašenom urbanom stilu s izrazitim jasnim geometrijskim linijama.
Dizajnerski centar u Barceloni.

Arhitektonski studio MBM Arquitectes završio projektni projekt za Dizajn centar Koncentrator disseny u Barceloni. Gotovo 70% njegove ukupne površine gotovo je pod zemljom, a ostalih 30% nalazi se u prizemnom dijelu zgrade s visinom od 14,5 metara.
Projekt arhitektonskog studija MBM Arquitectes.

Prizemni dio zgrade izgleda asimetrično: u osnovi je sužen, a na vrhu je proširen. Takav projektni potez postao je nužna mjera jer tramvajske tračnice prolaze u blizini Centra, a koje se nije bilo moguće kretati. Zahvaljujući takvoj neobičnoj arhitekturi, zgrada ima naglašeni urbani stil.
Asimetrična zgrada u Barceloni.

Tehnologije korištene za funkcioniranje zgrade praktički ne štete okolišu. Na krovu su instalirane fotonaponske ćelije, veliki postotak kišnice koristi se za kanalizacijske sustave.
Disseny Hub. Pogled iznutra.

Disseny Hub je raznolika ustanova: ona uključuje izložbene dvorane, knjižnicu, istraživačke laboratorije, kafić, trgovinu.
Zgrada ima stalne izložbe na teme: dizajn prostora, dizajn proizvoda, informacijski dizajn i svijet mode. Ukupna zbirka uključuje više od 70 000 eksponata prikupljenih iz drugih gradskih muzeja.
Disseny Hub. Pogled iznutra.

S druge strane planeta u Tokiju, predstavljen je projekt Muzej mode, koji će se nalaziti u neboderu od 100 metara.

Pogledajte video: Atraktivna zgrada modernog dizajna, Dugo Selo. ViSti nekretnine (Veljača 2020).

Ostavite Komentar