Crno polje: zašto su vlasti Los Angelesa u rezervoar bacile 96 milijuna loptiTeško će biti povjerovati, ali sva ta crna površina zapravo je vodena površina jezera, koja je bila ispunjena posebnim plastičnim kuglicama. Lukav plan znanstvenika i inženjera od velike je važnosti za ekologiju regije.
Milioni kuglica. | Foto: twitter.com.

Pogledajte fotografiju ovog misterioznog "crnog polja". Zapravo, sve to uopće nije polje, već jedno od rezervoara američkog grada Los Angelesa. U to može biti teško vjerovati, ali vrlo je jednostavno provjeriti, samo pogledajte "polje" iz blizine, jer sve odmah pada na svoje mjesto. Kuglice koje su pale u ribnjak uopće nije slučajno. Lokalne vlasti su ih namjerno bombardirale.
Izgleda zastrašujuće. | Foto: gordonua.com.

Ukupno 96 milijuna crnih plastičnih kuglica u jezeru. Svaka od njih izrađena je od visokokvalitetne plastike hrane. Kuglice su izlivene u rezervoar 2015. godine. Za što su oni? Zapravo, sve je krajnje jednostavno. Oni štite ribnjak od sunčeve svjetlosti, sprečavajući zagrijavanje vode, a s njom i proces isparavanja. Dakle, zalihe akumulacije se ne smanjuju u najtoplijim danima u godini.
To su kuglice. | Foto: zmescience.com.

Uz to, crne kuglice štite vodu od pojave i razmnožavanja opasnih mikroorganizama u njoj, koji vole sunčevu svjetlost. Usput, nestale su i ptice koje su ovdje živjele i redovito plijenile vodom. Sama lopte su potpuno sigurne. Ako je potrebno, mogu se reciklirati. Projekt je koštao proračun 35 milijuna dolara. Vijek trajanja neobične inženjerske konstrukcije je 10 godina. Ekonomska korist - više od 300 milijuna dolara.
Ima ih na milijune. ¦Foto: nz1.ru.


Želite li znati još zanimljivosti? Zatim pročitajte kako Luksemburške vlasti ukidaju prijevozne troškove, ispunjavajući obećanja u kampanji u našem vremenu.

Pogledajte video: Konjic - Prenj Crno Polje (Travanj 2020).

Ostavite Komentar