Tajne proizvođača: Zašto rupa na štapu iz "Chupa-Chupsa"?

Zviždaljka? Plevalka?

O, slatko djetinjstvo. Predivno je vrijeme kada rasprskavate slatkiše i ne razmišljate o tome kako će utjecati na lik ili razinu šećera u krvi. Ovdje je dijete koje je barem jednom odbilo "Chupa-Chupsa"? A tko od nas u djetinjstvu nije pitao zašto se ta čudna rupa na štapiću od bombona. Zviždaljka? Plevalka? Odgovor, kako se ispostavilo, nikako nije djetinjast.
Slatki simbol djetinjstva.

Lollipop je snažno povezan s infantilizmom i djetinjaštinom. "Hvala" filmašima i slatkoj slici Britney Spears na samom početku karijere. Iako je sve točno: djeca jednostavno obožavaju Chupa-Chupsy i slične slatkiše. Ali rupa na štapiću od bombona nikako nije namijenjena dječjoj zabavi. Izmislili su ga brižni odrasli. A dva su razloga za to.

Razlog broj 1: da slatkiši ne padnu

Šećer izvana i iznutra.

Da, sve je jednostavno i prozaično: jednom kada se u ustima slatkog zuba, šećerni sirup počne topiti. Logično je da će rastopljeni lizalica početi padati ili kliznuti prema dolje. Rupa pomaže držati slatkiše na štapu do pobjedničkog kraja. Pogledajte bliže: u njemu je uvijek malo karamele. Ona drži cijelu strukturu iznutra.

Razlog # 2: sigurnost je na prvom mjestu

U slučaju da ste se zanijeli i progutali lizalicu štapom

Ali najvažniji i najvažniji razlog zašto se bombonskim štapićima pružaju rupe je briga o zdravlju djece. Zapravo, čak i ako dijete nehotice proguta lizalicu zajedno sa štapom, moći će slobodno disati dok mu se ne pruži liječnička pomoć.
Ali tko nas može uvjeriti da ovo nije zvižduk?
Zviždanje je još uvijek prikladno.

Usput, o zagonetkama. Jeste li znali zašto su ruksaci ukrašeni ovim modnim prugama za romb?

Pogledajte video: Tajna uspešnih proizvođača paprike (Travanj 2020).

Ostavite Komentar