Nekoliko entuzijasta opremilo je stari kamion u stanu kako ne bi plaćali najamnine za najamSve češće i mladi koji su aktivni i nisu opterećeni uredskim poslovima udobnost stana mijenjaju u mogućnosti za mobilne kućice. Dakle, momak i djevojka koji ne mogu zamisliti svoj život bez stalnog kretanja odlučili su pretvoriti kamion u udoban stan kako bi mogli živjeti u poznatim uvjetima i istovremeno putovati svijetom. Njihov primjer izvorne reinkarnacije, koji su učinili vlastitim rukama, bit će pravi nalaz za sve ljubitelje slobodnog, ali istovremeno i ugodnog života.
Mladi su sami pretvorili stari kamion u udoban stan.

Običan život u uobičajenom ritmu za većinu nas uopće ne odgovara mladom paru iz Velike Britanije, jer oni teže neprestanom kretanju i ne žele uzgajati pompozne nekretnine u nekom provincijskom gradu.
Zaljubljeni par koji voli putovanja i ekstrem je odlučio transformirati stari kamion. | Foto: pensandpatron.com.

Mlade više privlači potpuna sloboda koju su pokušali steći nakon što su stari kamion pretvorili u pravi stan. Uostalom, oni su moderni ljudi, stoga neće odbiti blagodati civilizacije, već naprotiv, potrudili su se napraviti ne samo kamion s prozorima, već puno i lijepo kućište na kotačima.
Britanac je na eBayu kupio stari kamion i pretvorio ga u kućicu za vozila. | Foto: tips-and-tricks.co.

Mladić živi u običnom kombiju više od dvije godine, ali u njemu je toliko malo prostora da se nije moguće sjediniti sa svojom djevojkom pod jednim krovom, pa je odlučeno kupiti veliki kamion i započeti njegovu preobrazbu. Za 4.000 eura na eBayu kupili su isključen, ali prostran kanarinac i krenuli u njegovu obnovu u potpunosti. Budući da u to vrijeme obojica nisu radili u uredima od zvona do zvona, već su bili na "besplatnom kruhu", mogli su potrošiti svo vrijeme na tome da je opremu.
Mladi par stvorio je kuću svojih snova vlastitim rukama. | Foto: readbakery.com.

Toliko ih je inspirirala ideja da mogu stvoriti udobne stanove na kotačima prema svom dizajnu i želji da uopće nisu počeli privlačiti nikoga na ovo djelo. Štoviše, na ovaj su način uspjeli uštedjeti novac jer su na kraju cijelog postupka i cjelovitog uređenja na svojoj stranici društvenih medija priznali da su za tako drastičnu obnovu morali potrošiti vrlo značajan iznos - 22,5 tisuća eura.
Autori Novate.Ru govorili su o divnim transformacijama različitih automobilskih ili bilo koje druge platforme u životni prostor, ali ova opcija također zaslužuje pažnju. Dečki su uspjeli opremiti vrlo moderan i udoban stan, na čemu mnogi od nas mogu zavidjeti.
Za unutrašnjost kamiona korišteni su prirodni materijali. | Foto: pensandpatron.com.

Kao što se ispostavilo, najveći problem predstavljao je dizajn prednjeg dijela, tako da kuća na kotačima nije izgledala poput običnog kamiona, već je imala atraktivan izgled. A uz sve to trebalo ga je pažljivo izolirati, jer mladi planiraju živjeti u njemu tijekom cijele godine, što znači da je bilo potrebno njegovu vanjsku ljusku učiniti što energetski učinkovitijom. Stoga su korišteni prirodni toplinski izolacijski materijali i drvene ploče koji savršeno zadržavaju toplinu i osiguravaju potpunu ekološku prijatnost u unutrašnjosti.
Uz pomoć podizanja poda, oni su mogli zonati unutarnji prostor. | Foto: readbakery.com.

Kako bi kuća za odmor imala sve uobičajene funkcionalnosti, osim solarnih panela koji opskrbljuju električnom energijom svoj automobil, potrošili su vodu koja se čuva u posebnom spremniku i omogućuje korištenje sudopera u kuhinji, tuširanju i WC-u. Tek nakon toga započelo je zoniranje unutarnjeg prostora na vrlo originalan način.
Spavaća soba bila je raspoređena na postolju i vrata su bila postavljena. | Foto: conselhosetruques.com.

Kako ne bi stvorili dodatne particije, jednostavno su postavili svaku "sobu" na različitim visinama, što je vizualno omogućilo podijeliti raspoloživi prostor.
Mladić je od preostalog drva napravio prostorni bračni krevet. | Foto: pensandpatron.com.

Zahvaljujući pažljivom rasporedu, dečki su uredili udobnu spavaću sobu u kojoj se nalazio bračni krevet, što su odlučili napraviti sami, jer je po završetku radova bilo puno dasaka, a bilo je moguće i u njemu osmisliti prostorne sustave za odlaganje. Ugradili su veliku garderobu za odjeću i posteljinu, a na zid su bili pričvršćeni viseći ormarići kako se ne bi izgubio niti centimetar korisne površine.
Kuhinja izrađena od prirodnog drva vlastitim rukama izgleda jednostavno sjajno. | Foto: pensandpatron.com.

Pored toga, osmislili su pravu kuhinju, čiji je namještaj također izrađen vlastitim rukama sa svim ormarima i visećim ormarima. Ono što je najviše obradovalo mladu domaćicu bila je radna ploča izrađena od prirodnog hrastovog drveta i činjenica da je bilo moguće ugraditi sve potrebno za kuhanje i spremanje prehrambenih proizvoda. Kako je prepoznala djevojka koja je po obrazovanju kuharica: "Hrana treba biti pripremljena u ugodnom okruženju i pravilnim uvjetima, jer je to jedan od glavnih užitaka za osobu, tako da sve treba biti ukusno i lijepo. A život na putu, ni na koji način, ne znači odustati od fantastično ugodnih jela.".
Kuhinja ima sve što vam je potrebno za kuhanje ukusne hrane. | Foto: ruksaci.

Morali su napustiti samo toster i mikrovalnu pećnicu, jer su previše moćni, a solarni paneli već imaju veliko opterećenje.
Dnevna soba se pokazala prostranom u njoj, lako se možete sprijateljiti. | Foto: readbakery.com.

Dnevna soba se također pokazala sjajnom, čak je stajala meki kutak u punoj veličini. Dnevni boravak za upotrebu može se koristiti i kao blagovaonica i kao radno mjesto, jer još uvijek postoji slobodno mjesto za stolić za kavu, koje je mladi čovjek napravio od stare grede.
U hladnoj sezoni mobilna kućica grija se peći na drva. | Foto: conselhosetruques.com.

Tamo je postavljena peć na drva, što će u bilo kojem vremenu pomoći održavanju ugodne temperature. Za grijanje koriste posebne pelete za gorivo, koje s maksimalnim prijenosom topline imaju minimalnu emisiju štetnih tvari u atmosferu. Ova metoda zagrijavanja unutarnjeg prostora odabrana je namjerno, jer mladi nastoje osigurati da njihov kamion nije samo lijep i udoban, već i ima što manje štetnog utjecaja na okoliš. "Živimo u prekrasnom svijetu, pa zašto ga uništavati nepotrebnim zagađenjem?" - kažu dečki koji svoj dom na kotačima žele učiniti što zelenijim.
U njihovoj kući za odmor mladi su opremili tuš kabinu i kupaonicu. | Foto: conselhosetruques.com.

Vrlo je važno da su djeca uspjela opremiti tuš i toalet, što njihov mobilni dom čini apsolutno punopravnim stanom. A sada će njihova putovanja donijeti zadovoljstvo ne samo posjetom zadivljujućim mjestima, već i udobnošću doma, koja će ih pratiti uvijek i svugdje.
Momci su već proveli zimu u svom autodomu u Alpama.

Mladi su već mogli isprobati svoje stanove u akciji, otputovali su u francuske Alpe, gdje već više od jedne zime rade kao instruktori snowboard-a. Tek sada neće morati platiti puno novca za najam stana, jer će živjeti u punopravnoj udobnoj pokretnoj kući, koju su stvorili vlastitim rukama.
Sada će mladi par, čak i na krajevima svijeta, živjeti u ugodnim uvjetima.

Naravno, mnogi sanjaju o ugodnom putovanju i vlastitoj kući za automobile, ali nisu svi potrebni ogromni stanovi u takvoj mjeri. I neće se svi moći odlučiti na takvu transformaciju. Stoga, tko želi imati vlastiti kućni komfor na kotačima, može vam skrenuti pažnju zanimljive opcije koje su stvorile inženjerske tvrtke koje imaju višu razinu komfora nego u nekim stanovima i kućama.

Pogledajte video: The Race for the Poles ensr (Prosinac 2019).

Ostavite Komentar