Elementarni način ispitivanja mikrovalne pećnice "na štetnost"

Koliko je bezopasna mikrovalna pećnica?

Kao što pokazuje iskustvo generacija, sve ugodno rijetko je korisno. Umjesto toga, upravo suprotno. To se odnosi i na svakodnevne tehnologije koje nam život čine puno lakšim i ukusnijim. Nitko neće reći točno kakav učinak imaju na tijelo. Ne, šetnja oko kuće u kapu od folije nije dobra ideja. Ali svakako nije loše provjeriti mikrovalnu pećnicu "na štetnost". Ali nikad se ne zna?
Za napredak morate platiti. Ali je li to samo novac?

Svi kućanski aparati „nagrađuju“ nas zračenjem. Takvo plaćanje za tehnološki napredak. To je upravo ono što ima učinak na ljudsko tijelo - znanstvenici se još svađaju. Na principu "pričekaj i vidi". Grupa visokog rizika uključuje mikrovalne pećnice. Doista, na udaljenosti od 30 cm stvaraju magnetsko polje od 0,3-8 µT. Iako njihov dizajn, u teoriji, omogućava pouzdano okidanje svih potencijalno loših valova. Ali je li to tako?
Ispitivanje mikrovalne sa telefonom.

Jednostavan fizički eksperiment pomoći će vam da provjerite koliko dobro mikrovalna štiti zračenje. Stavite u peć mobilni telefon (da, baš unutra!) i zatvorite vrata. Ne trebate uključivati ​​pećnicu, osim ako ne želite kupiti novu pametnu. Umjesto toga, nazovite uređaj zaključan iznutra.
Pa, kako si prošao?

Ako čujete da je "pretplatnik izvan dometa ...", onda je sve sa štednjakom dobro, savršeno zasloni valove. A ako ste se uspjeli probiti, onda u mikrovalnoj pećnici očito postoji "curenje". Eksperiment možete komplicirati pozivom ne na SIM kartici, već na Skypeu ili nekoj drugoj internetskoj usluzi.
Samo ne stojite preblizu.

Ali čak i ako ustanovite da mikrovalna pećnica ne blokira zračenje na 100%, ne žurite sa vađenjem šešira iz folije. Sve nije tako dramatično. Samo nemojte stajati u blizini uređaja kad radi.
A ako se ozbiljno brinete o zdravlju, onda pokušajte nikad ne stavljajte mikrovalnu ovih 8 namirnica, Oni sigurno neće donijeti koristi.

Pogledajte video: Greenpeace upozorava na štetnost Termoelektrane Plomin C (Travanj 2020).

Ostavite Komentar